Γλυκό με γιαούρτι, ρυζάλευρο και αμύγδαλα, σιροπιαστό…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

497

Αυτό το γλυκό μοιάζει πολύ με το ραβανί, η διαφορά τους είναι στο ρυζάλευρο και τα αρωματικά που μπαίνουν μέσα, είναι γρήγορο οικονομικό και γευστικότατο, ας δούμε τι μας χρειάζεται για να το φτιάξουμε….

Θα χρειαστούμε λοιπόν ενάμιση κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%, ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών, 1 φακελάκι μπέκιν, ένα μικρό μπολάκι αμύγδαλα ψημένα και αλεσμένα στο μούλτι, ένα σφηνάκι ανθόνερο, λίγη μαστίχα Χίου σκόνη, ένα ποτήρι ρυζάλευρο, ένα ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό και ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού η μανταρινιού, ότι έχετε, εγώ έβαλα το ξύσμα από τα περγαμόντα που έκανα γλυκό.

Λοιπόν ας το φτιάξουμε τώρα…

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και τ αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει ο χυλός μας.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με τρία ποτήρια νερό, δυόμιση ποτήρια ζάχαρη, το χυμό από ένα λεμόνι και λίγη μαστίχα σκόνη, το βράζουμε δέκα λεπτά και το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας.

Τώρα, αδειάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι, το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα περίπου.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό μας το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχει χάσει την μεγάλη θερμοκρασία του, το αφήνουμε να το απορροφήσει καλά  και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ