Λεμόντουζου….μια συνταγή απ’ τα παλιά….από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

518

Κάποτε, όταν τα γλυκά τα φτιάχναμε στα σπίτια μας, αυτό το γλυκό είχε την τιμητική του στις γιορτές και το θεωρούσαν και υψηλής στάθμης, γι αυτό όταν σε κάποιον δεν άρεσε κάτι, του έλεγαν « μπα…  εσύ  θέλεις μόνο λεμόντουζου ;»

Αυτό λοιπόν το γλυκό θα φτιάξουμε σήμερα, την συνταγή μου την θύμισε και μου την έδωσε η φίλη μου Αγγελική Θεμέλιου.

Πάμε να δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…

Έξη ποτήρια του νερού νερό, δυο ποτήρια ζάχαρη, μπορείτε να βάλετε και ενάμιση, ένα ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό και ξύσμα από δυο λεμόνια, επίσης δυο βανίλιες, ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα κατά μήκος φετούλες.

Τώρα πάμε να το φτιάξουμε…

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις, να κάνει φουσκάλες δηλαδή, αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει ένας πηχτός χυλός, όχι σφιχτός.

Στον πάτο της φόρμας βάζουμε τα αμύγδαλα, μετα ρίχνουμε λίγο λίγο από το υλικό μας για να τα καλύψουμε χωρίς να μετακινηθούν, μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο, τ αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Σημείωση:

Μπορείτε αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα να βάλετε από κάτω ότι ξηρό καρπό θέλετε η αποξηραμένα φρούτα.

Μια άλλη ιδέα είναι να βάλετε γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας, κομμένο κομματάκια, ότι και να βάλετε το γλυκό αυτό είναι υπέροχο!!!!

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ