Ρωσική σαλάτα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

528

Λένε πως πρωτοέγινε στην Ρωσία, στο παλάτι από ένα μάγειρα που είχε ο βασιλιάς, στην πρώτη φάση είχε τ όνομά του, του μάγειρα,  πολύ αργότερα την είπαν ρωσική.

Δεν έδινε ποτέ την συνταγή του, ένας βοηθός του όμως, την έκλεψε, την πήγε στην Γαλλία, την έφτιαξε και την έκανε διάσημη.

 

Να την φτιάξουμε κι εμείς λοιπόν… ας δούμε τι θα χρειαστούμε…

Πατάτες, αρακά, καρότα, αυγά, αγγουράκι τουρσί, άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγη κάπαρη και μαγιονέζα.

Υπάρχουν στο εμπόριο κατεψυγμένα όλα αυτά τα λαχανικά και άλλα μαζί, που μπορείτε να τα βράσετε λίγο και είναι έτοιμα για την σαλάτα μας, το καλό είναι ότι είναι και ψιλοκομμένα, δηλαδή μόνο αυγά και πατάτες θα βράσουμε εμείς.

Τα λαχανικά όταν βράσουν, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός που συνεχίζεται και να παραμείνουν τα χρώματά τους ζωηρά.

Αν λοιπόν τα βράσουμε εμείς, κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά μικρά κομματάκια, τα βάζουμε όλα σ ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας και με σεβασμό για να μη διαλυθούν, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τον άνηθο, ψιλοκομμένο.

Αμέσως μετα βάζουμε την μαγιονέζα λίγη λίγη ανακατεύοντας μαλακά μέχρι να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά, την βάζουμε στο ψυγείο περίπου δυο ώρες και είναι έτοιμη.

Σημείωση:

Η μαγιονέζα που φτιάχνω εγώ είναι απλή και χωρίς αυγά.

Ένα ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι γάλα κουτιού αδιάλυτο, δυο μικρά λεμόνια στημένα, σκόνη μουστάρδα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και χτύπημα στο μπλέντερ, σούπερ γίνεται!!

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ