Μαρμελάδα μήλων…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

490

Το μήλο παρότι στον παράδεισο υπήρξε ο απαγορευμένος καρπός, για μας είναι το πιο συνηθισμένο κι εύκολο φρούτο.

Οι Βιταμίνες του είναι τόσο πολύ σημαντικές για τον άνθρωπο, που υπάρχει και παροιμία για να μας θυμίζει ότι, «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Επειδή τώρα τα μήλα είναι στο φόρτε τους, εμείς θα φτιάξουμε μια υπέροχη μαρμελάδα.

Θα χρειαστούμε μήλα, χυμός πορτοκάλι, κανέλα και μπαχάρι και ζάχαρη.

Αυτό που θα φτιάξουμε θα είναι ένα κιλό μήλα, 700 γραμμάρια ζάχαρη, πάντα λιγότερο, εγώ ποτέ δεν βάζω ένα κι ένα που συνήθως βάζουν, ούτε στα γλυκά κουταλιού, επίσης θα χρειαστούμε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, ένα ξυλάκι κανέλας και δυο κόκκους μπαχάρι που του πάει πολύ!!

Ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα μήλα, καθαρίζοντας την φλούδα τους, βάλτε διαφόρων ποικιλιών καλύτερα, και φιρίκια αν βρείτε, δίνουν μια ξεχωριστή γεύση, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι και τ αφήνουμε να βγάλουν τα νερά τους μια μέρα, όπως σε όλες τις μαρμελάδες.

Την επόμενη μέρα ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το μπαχάρι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζουν τα μήλα κανονικά.

Μετα από κανένα τέταρτο χαμηλώστε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε το να δέσει.

Κάποιοι αφαιρούν μετά την κανέλα και το μπαχάρι, εγώ τ αφήνω για να βγάζουν τ αρώματά τους, ανακατέψτε μόνο καλά και η μαρμελάδα είναι έτοιμη, δεν χρειάζεται να την λιώσετε στο μούλτι, όσο έχει λιώσει μόνη της είναι αρκετό.

Είναι ωραίο τρώγοντας μια μαρμελάδα να βρίσκεις κομματάκια φρούτων μέσα, παρά να είναι πολτός, θα μου πείτε γούστα είναι αυτά…

Όταν μισοκρυώσει την αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο και όταν κρυώσει καλά την διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ