Ένα λαχανόρυζο «λερωμένο» …από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

471

Πριν μερικές μέρες έφτιαξα λαχανοντολμάδες, αυτό σημαίνει πως όλα τα σκληρά μέρη του φύλλου από το λάχανο πετιούνται, ώστε να μείνουν μόνο τα μαλακά για να μπορούμε να τα τυλίξουμε.

Έλα όμως που εγώ ποτέ δεν τα πετώ, είναι το πιο ωραίο και το πιο τραγανό σημείο του λάχανου, τα κόβω λοιπόν μικρά κομμάτια και τα βάζω σε μια σακούλα πολυμπάγκ στην κατάψυξη, για να περιμένουν την ώρα τους.

Η ώρα τους λοιπόν ήρθε χθες, έφτιαξα ένα υπέροχο λαχανόρυζο με ρύζι αρμπόριο, είναι ειδικό για ριζότο και αρκετό μπούκοβο, θα σας πω πως έγινε ακριβώς…

Έβαλα στην κατσαρόλα λίγο νεράκι πολύ λίγο, θα βοηθήσει στην απόψυξή τους,  έβαλα μέσα τα κομμάτια του λάχανου και άναψα το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία, σε πολύ λίγο έχουν μαλακώσει κι έχουν βγάλει κι άλλο νεράκι, τότε ρίχνω μέσα λίγο λάδι, ντομάτα τριμμένη, η διαλυμένο πελτέ, του πάει, αλατοπίπερο ένα κύβο ζελέ, μπούκοβο και το αφήνουμε να βράσει.

Αν θέλετε και σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε καρότο και κομμάτια φρέσκου σέλινου.

Λίγο πριν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, την ποσότητα την κανονίζετε εσείς ανάλογα με τα υλικά σας και τα άτομα που είστε και το αφήνουμε να βράσει.

Την ώρα που έβραζαν θυμήθηκα ότι μου είχε μείνει λίγο ψητό χοιρινό απ τις γιορτές που το είχα στο ψυγείο, το πήρα το έκοψα μικρά μικρά κομμάτια και τα έβαλα μέσα στο φαγητό το «λέρωσα» δηλαδή.

Αν βέβαια δεν έχετε υπόλοιπο κρέατος και θέλετε κι εσείς να το «λερώσετε», τότε μπορείτε  με λίγο λουκάνικο η κομματάκια μπέικον, η ακόμα μ ένα ζαμπονάκι ζβαν, τα αφήνετε ακόμη λίγο να βράσουν όλα μαζί και είναι έτοιμο.

Να σας πω πως έγινε τέλειο; φτιάξτε το και θα δείτε…

Απλά υπέροχο!!!!!!

 

Σημείωση: Στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο « Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε»; Στο πρώτο μέρος του βιβλίου που είναι το αφήγημα, το οδοιπορικό, στην σελίδα 27, περιγράφω Κρήτη -Σίσι , τον Πετρογιώργη και το καφενείο του και το πως «λέρωνε» αν ήθελε τα φαγητά που καταπληκτικά έφτιαχνε.

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ