Ένα γλυκό από τα μελομακάρονα που μας έμειναν…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

510

Ένα πανεύκολο γλυκό που φτιάχνουμε από τα υπόλοιπα των γλυκών των εορτών, είναι αυτό που θα σας πω αμέσως.

Πάντα θα μας μείνουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, φυσικά είπαμε δεν πετάμε τίποτα, όλα κατι τα κάνουμε.

Για πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε…

Παίρνουμε ένα πυρεξάκι και τρίβουμε μέσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αφού τα τρίψουμε καλά, τα πατάμε μ ένα κουτάλι για να στρώσουν.

Σ ένα κατσαρολάκι τώρα, φτιάχνουμε μια κρέμα με κορν Φλάουερ και γάλα, σαν αυτή  που φτιάχνουμε για τα μικρά παιδάκια και την αδειάζουμε πάνω από τα τρίμματα, μπορεί να είναι κρέμα, σοκολάτα, ότι σας αρέσει, νομίζω πως η κρέμα βανίλια τους πάει καλύτερα.

Αμέσως μετα κάνουμε μια σαντιγί, νομίζω πως όλοι ξέρουμε είναι πολύ απλό, θα χρειαστούμε μια μικρή κρέμα γάλακτος, παγωμένη από το ψυγείο και τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, αν θέλετε βάλτε και μια βανίλια, τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι που να στέκεται.

Αδειάζουμε κι αυτή πάνω από το γλυκό μας, πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και σκορπίζουμε λίγα αμυγδαλάκια φιλέ αφού τα καβουρδίσουμε λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αυτό ήταν… με τα περισσεύματα το γλυκό της εβδομάδας….

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ