Κουραμπιέδες με γεύση Κρήτης…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

548

Εύκολοι, απλοί, νόστιμοι και παραδοσιακοί οι κουραμπιέδες που θα σας πω σήμερα…

Η διαφορά τους ας πούμε είναι, ότι βούτυρο και λάδι συνυπάρχουν και τους κάνουν πιο ελαφρύς από τους συνηθισμένους με την μεγάλη ποσότητα βουτύρου.

Για να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε…

Δυο πακετάκια βούτυρο, διαλέξτε ότι θέλετε, απλά να ξέρετε ότι το γάλακτος με το λάδι μαζί βαραίνουν την γεύση, εγώ βάζω άλλο, του εμπορίου, έχει τόσα πολλά, ένα φλυτζάνι γεμάτο λάδι, μισό ποτήρι άχνη ζάχαρη, ένα ολόκληρο αυγό και δυο κρόκους, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, ένα σφηνάκι κονιάκ, ένα κουταλάκι κανέλα, αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, δεν σας λέω πόσα, βάλτε όσα σας αρέσουν, άλλοι θέλουν λίγα άλλοι περισσότερα, εγώ βάζω δυο κούπες, ενάμιση πακέτο αλεύρι για όλα, αλλά θα σας μείνει και λίγο και λίγη άχνη ακόμα για το πασπάλισμα.

Λοιπόν σηκώστε τα μανίκια κι αρχίζουμε…

Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο μαλακωμένο, μαζί με το λάδι και την άχνη, αφού τα χτυπήσουμε ν ασπρίσουν αρκετά, βάζουμε τα αυγά χτυπημένα στο μούλτι, την σόδα που διαλύουμε στο κονιάκ τα κοπανισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά εύπλαστη μαλακή ζύμη.

Την κάνουμε κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για κάνα εικοσάλεπτο.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σημείωση: Κάποιοι ψεκάζουν με ανθόνερο τους κουραμπιέδες και μετά βάζουν την άχνη για να κολλήσει καλύτερα, ότι θέλετε, εγώ απλά σας το λέω, εσείς αποφασίζετε.

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ