Κομπόστα αχλάδι…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

490

Ένα πολύ εύκολο, ελαφρύ, οικονομικό και υγιεινό γλυκάκι για την υπογλυκαιμία, με ελάχιστες θερμίδες, είναι η κλασσική κομπόστα.

Τα περισσότερα φρούτα γίνονται κομπόστα, τα μήλα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, οι βανίλιες και άλλα πολλά…

Η κομπόστα, όπως και το ρυζόγαλο με την κρεμούλα, έχουν συνδυαστεί με ασθένεια και νοσοκομείο, που σημαίνει όμως ότι είναι γλυκά ανώδυνα και υγιεινά, αφού τα φτιάχνουν για τους ασθενείς.

Εγώ σήμερα θα σας πω για μια κομπόστα αχλάδι που έφτιαξα και παγωμένη απ το ψυγείο είναι αριστούργημα.

Θα χρειαστούμε αχλάδια, λίγη μαύρη ζάχαρη, κανέλλα σκόνη κι ένα ξυλάκι κανέλλα.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση και ξανά στην μέση, βγάζουμε τα σπόρια τους και αφήνουμε την φλούδα τους.

Βέβαια εγώ αφήνω την φλούδα, επειδή τα αχλάδια είναι παρθένα από φάρμακα, αυτά όμως που αγοράζουμε και δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους και τι έχουν φάει για να μεγαλώσουν, θα πρέπει να τα καθαρίζουμε, γιατί στην φλούδα παραμένουν φάρμακα και τοξίνες.

Αφού κάνουμε τα πιο πάνω, τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό, μόλις να τα σκεπάζει, ρίχνουμε την ζάχαρη και τις κανέλες και τ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τσιμπιούνται εύκολα με το πιρούνι και τα βγάζουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετα τα βάζουμε στο ψυγείο για να δροσερέψουν.

Αυτό ήταν…εύκολα, οικονομικά και κυρίως υγιεινά.

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ