Ρεβίθια του καλοκαιριού…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

541

Σκέφτηκα  να μαγειρέψουμε ένα ωραίο όσπριο, όμως αυτή τη φορά θα το φτιάξουμε καλοκαιρινό…

Την θρεπτική αξία και την ωφελιμότητα των οσπρίων την γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν χρειάζεται να την επαναλάβουμε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το μαγείρεμα…

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο ρεβίθια, ένα μικρό κρεμμυδάκι, λίγο λάδι, μια δυο μελιτζάνες, μια δυο πιπεριές, μερικά καρότα κομμένα σε ροδέλες, λίγο δυόσμο φρέσκο, αν δεν έχετε βάλτε ξερό, ντομάτες φρέσκες κομμένες σε χοντρές φέτες και αλατοπίπερο.

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια απ το βράδυ και την επόμενη μέρα, τα βράζουμε με λίγο αλάτι και τον δυόσμο για τους δώσουμε άρωμα.

Τα αποφλοιωμένα ρεβίθια θέλουν πολύ λίγη ώρα στο βράσιμο και συνήθως αυτά χρησιμοποιούμε, αν όχι βάλτε τα στην χύτρα για μισή ώρα.

Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νεράκι τους.

Τα ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι, γιατί θα τα ψήσουμε λίγο και ετοιμάζουμε τα υλικά, δηλαδή τις μελιτζάνες που τις ξεφλουδίζω και τις κόβω μικρά κομματάκια, το ίδιο κι όλα τα άλλα και τα προσθέτω στα  ρεβίθια.

Περιχύνουμε με το ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια, προσθέτουμε το λάδι, λίγο ακόμη δυόσμο και τα βάζουμε στον φούρνο για μια ώρα περίπου πάνω κάτω στους 180 βαθμούς, αν είναι στον αέρα, αν όχι θέλουν λίγο παραπάνω.

Συνοδεύεται με μια ωραία χωριάτικη σαλάτα, ελιές, φρέσκο ψωμάκι και φυσικά, ένα κρασάκι της αρεσκείας σας.

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ