Μελιτζάνες και κολοκυθάκια στο φούρνο με τυριά και γιαούρτι, τύπου ογκραντέν… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

671

Ένα πάρα πολύ ωραίο φαγητό του καλοκαιριού είναι και οι μελιτζάνες με κολοκυθάκια στον φούρνο με τυριά και γιαούρτι.

Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και πολύ γευστικό, θα χρειαστούμε απλά πράγματα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ντομάτες ψιλοκομμένες, λίγο λάδι, δυόσμο και βασιλικό, αλατοπίπερο, ότι τυριά έχετε στο σπίτι τριμμένα η μικρά κομματάκια, μισό κεσέ στραγγιστό γιαούρτι, αυτό του κιλού, 3 αυγά και μισό ποτήρι γάλα.

Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για είκοσι λεπτά περίπου.

Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τα μυρωδικά δυόσμο και βασιλικό κι αφήνουμε να βράσει λίγο.

Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, λίγο πιπέρι και έχουμε και τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Λαδώνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες και κολοκυθάκια ανάμικτα, ανακατεύουμε τα τυριά, τα πασπαλίζουμε, ρίχνουμε μετά λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα του γιαουρτιού.

Μετά κάνουμε μια δεύτερη στρώση με τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε και πάλι µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και το ψήνουμε στους 180 καμιά ώρα περίπου.

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε…

 

Αυτή και αλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ