Σερμπέτι από λεμόνι…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

632

Γρανίτα… γαλλική λέξη – granite-, Σορμπέ από το τουρκικό σερμπέτ – şerbet-… εμείς πως να το πούμε;

Εμένα μου αρέσει σερμπέτι από λεμόνι… άντε πάμε να το φτιάξουμε.

Θα χρειαστούμε δυο φλυτζάνια ζάχαρη, τρία φλυτζάνια νερό, δυο φλυτζάνια χυμό από λεμόνια και τρίμα από την φλούδα του.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη κατάψυξη.

Όταν παγώσει, αλλά όχι και τελείως, μ ένα πιρούνι το ανακατεύουμε καλά καλά και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη για να  παγώσει και πάλι.

 

Την δεύτερη φορά το χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο, μετά βάζουμε το σερμπέτι σε ένα κλειστό  δοχείο στην κατάψυξη και περιμένουμε να γίνει σαν παγωτό, τότε μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί μ ένα φύλλο δυόσμου που του πάει πολύ και λεπτές φέτες λεμονιού!!

 

Σημείωση: Αν δεν έχετε μικρά παιδιά τότε μπορείτε να βάλετε μέσα και λίγο αλκοόλ για να μην το αφήσει να γίνει πάγος, του πάει λίγη βότκα, ένα ενάμιση σφηνάκι.

Το αλκοόλ στις γρανίτες και τα σερμπέτια, τα Σορμπέ δηλαδή, τα κρατάει μαλακά.

Καλές δροσιές…

 

Αυτή και αλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ