Παγωτό με δυο υλικά και δύο κινήσεις…

522

Εύκολο και γρήγορο παγωτό για το σπίτι, οικονομικό και εύγευστο, ποτέ δεν μπορούσα να κάνω παγωτό που να έχει μέσα πολλά υλικά και κυρίως αυγά και μάλιστα πολλά, έχω διαβάσει συνταγές με 8 αυγά… μη χειρότερα ομελέτα κατάψυξης θα κάνουμε η παγωτάκι; άσε που είναι και βόμβες θερμίδων, είπαμε να φάμε κάτι αλλά όχι και ναχουμε τύψεις όλη μέρα μετα…

Λοιπόν θα χρειαστούμε ένα ζαχαρούχο γάλα και ένα πακέτο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής το μεγάλο, νομίζω είναι 450 γρ.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε…

Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει, να γίνει σαντιγί, μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε πιο δυνατά λίγο την ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτός χυλός.

Βάζουμε το παγωτό σε ένα λεκανάκι με καπάκι αν έχετε και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 6 ώρες, στο ενδιάμεσο το ξαναχτυπάτε λίγο για να γίνει πιο αφράτο.

Αν θέλετε να το εμπλουτίσετε μπορείτε να θρυμματίσετε μπισκότα, σοκολάτα, να βάλετε φρούτα, καφέ, μερέντα, καβουρντισμένα αμύγδαλα, σιρόπι από γλυκό κουταλιού, ότι θέλετε τέλος πάντων!!

Τα μπισκότα η την σοκολάτα μπορείτε να τα βάλετε και από την αρχή, να παγώσουν μαζί, τα υπόλοιπα όταν σερβίρετε νομίζω είναι καλυτέρα.

Αυτό ηταν…

 

Αυτή και αλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ