Μια ωραία σως… σάλτσα δηλαδή, με πιπεριές Φλωρίνης… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

541

Αυτές οι πολύ ωραίες σάλτσες είναι κυρίως καλοκαιρινές, τότε σε εμπνέει να τις φτιάξεις, με λίγο παξιμάδι, αγγουράκι παγωμένο, φρυγανισμένο ψωμί,φρυγανιές, κράκερ, κριτσίνια, λαχανικά ψητά κι ένα κρασάκι, ουζάκι η μια ρακή, μπορεί να γίνουν ένας ελαφρύς «μεζές».

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε σήμερα γι αυτήν με τις πιπεριές, θα σας πω κι άλλες.

Θα χρειαστούμε τρεις τέσσερις πιπεριές Φλωρίνης, ένα φλιτζάνι περίπου φέτα τριμμένη, ένα φλιτζάνι τσαγιού κατίκι, η ξυνομυζήθρα,  λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Αν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να ρίξετε και λίγο ξύδι, αν την θέλετε πιο καυτερή, ρίξτε λίγο κοκκινοπίπερο, με λίγο κρόκο γίνεται πιο πορτοκαλί.

Ας την φτιάξουμε τώρα…

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις πιπεριές,  τις κόβουμε και τις ρίχνουμε στο μούλτι  μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, την αδειάζετε σ ένα μπολ με καπάκι και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

YΓ. Κάποιοι τις ψήνουν πρώτα και τις ξεφλουδίζουν, εμένα μου αρέσουν ωμές, είναι πιο τραγανή και δροσερή η σάλτσα.

Αυτό ήταν…

 

 

Άλλες συνταγές  της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ