Κουρκουτοτυρόπιτα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

504

Αυτή είναι μια τυρόπιτα που την φτιάχνουν στην πατρίδα μου την Αρκαδία και συνήθως την τηγανίζουν, επειδή όμως εμείς επιμένουμε υγιεινά, θα την ψήσουμε, ακούραστα και ανώδυνα!!!!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε…

Ενάμιση φλυτζάνι λάδι, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι, τρία αυγά, ένα ποτήρι γάλα, (αν θέλετε αντί να βάλετε γάλα βάλτε γιαούρτι), ένα τέταρτο τυρί φέτα και αλεύρι περίπου δυόμιση φλυτζάνια, θα το δείτε, να γίνει ένας ωραίος χυλός, ούτε αραιός ούτε σφικτός.

Θα χρειαστούμε επίσης για το άλειμμα ένα αυγό ακόμα.

Ας την φτιάξουμε τώρα…

Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για το μίγμα εκτός από τη φέτα και το αλεύρι, αφού ανακατευθούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός όπως είπαμε, αμέσως μετα  ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα την κουρκουτόπιτα, το αυγό που έχουμε για το τέλος το χτυπάμε με λίγο νεράκι και αλείφουμε από πάνω την κουρκουτόπιτα.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μια ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο πορτοκαλοχρυσαφί χρώμα.

Συνοδέψτε τη με μια φάβα, μια ωραία σαλάτα και κλείσατε για μεσημέρι!!

Άλλες συνταγές και γλυκά της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ