Κοτόπουλο με πέννες ολικής άλεσης γιουβετσάκι …από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

554

Σήμερα έφτιαξα ένα φαγάκι γρήγορο και ελαφρύ, όταν έχω στο σπίτι τις τρεις μικρές, πρέπει να προσαρμόζω το μενού αναλόγως.

Να σας πω τι χρειάζεται…

Ένα κοτόπουλο σε μερίδες, τριμμένη ντομάτα, λίγο λάδι, αλατοπίπερο δυο φύλλα δάφνης, μπαχάρι, κανέλλα, γαρύφαλλο τριμμένα, μοσχοκάρυδο, όλα στην μύτη του μικρού κουταλιού, ένα πακέτο πέννες ολικής άλεσης, ένα κύβο ζελέ λαχανικών  και μισό ποτήρι κρασί ότι έχετε.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο για να το τσιγαρίσουμε λίγο, μόλις γίνει απ όλες τις πλευρές το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μέσα όλα τα καρυκεύματα και την τριμμένη ντομάτα, λίγο νεράκι και βράζουμε, στην χύτρα μισή ώρα, στην κανονική ανάλογα με το κοτόπουλο.

Εν τω μεταξύανάβουμε τον φούρνο να προθερμαθεί, μόλιςετοιμαστεί το κοτόπουλο το βάζουμεμέσα στο ταψίκομμάτικομμάτι, ρίχνουμε και την σάλτσα, κρατάμελίγη στην σαλτσιέρα για το σερβίρισμακαι το βάζουμε στον φούρνο να πάρει χρώμα, στην κατσαρόλα που αδειάσαμεχωρίς να την πλύνουμεβάζουμενερό και βράζουμε τις πέννες να κρατάνε λίγο.

Σουρώνουμε καλά τις πέννες και τις βάζουμε μέσα στο ταψί με το κοτόπουλο στο φούρνο, αφού ανακατέψουμε να πάει παντού η σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και αφήνουμε ακόμη δέκα λεπτά ένα τέταρτο στον φούρνο.

Έτοιμο το γιουβετσάκι, μια ωραία σαλάτα η βλίτα βραστά σαλάτα και καλή όρεξη!!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ