Μπιφτέκια με πατάτες, τριμμένη ντομάτα και ντοματίνια…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

449

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε… για μισό κιλό κιμά και δυο κιλά πατάτες, θα χρειαστούμε λίγο λάδι για τον κιμά και λίγο για το ταψί, ένα αυγό, λίγη κέτσαπ, αλατοπίπερο, λίγο ξύδι, το ξύδι τα κάνει αφράτα, δυόσμο, βασιλικό θυμάρι και ρίγανη ξερά, όλα από λίγο, φρυγανιά τριμμένη, η μισό παξιμάδι μουσκεμένο στο νερό και καλά στυμμένο και τα ζυμώνετε καλά, εγώ τα φτιαχνω χωρίς κρεμμύδι!!!!

Αφού ζυμώσετε όλα τα υλικά καλά, τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν, εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις πατάτες και τις αραδιάζετε μέσα στο ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύετε καλά, βγάζετε το κιμά από το ψυγείο, πλάθετε τα μπιφτέκια, τα βάζετε πάνω από τις πατάτες, ρίχνετε μικρά ντοματίνια, εγώ έκοψα και ροδέλες από μια πράσινη πιπεριά,έτσι για το άρωμα και το χρώμα.

 

Ρίχνετε μέσα μισό ποτήρι νεράκι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μιάμιση ώρα περίπου, στο ενδιάμεσο γυρίζετε τα μπιφτέκια και συνεχίζετε το ψήσιμο…

Ορίστε έτοιμα, λαχταριστά, μυρωδάτα, γρήγορα …

Πάντα μια πράσινη φρεσκοκομμένη σαλάτα, η μια ωραιότατη Ελληνική χωριάτικη όπως έχει καταλήξει να λέγεται είναι απαραίτητη.

Σημείωση:

Αυτή τη εκδοχή την έμαθα εδώ στην Κρήτη, που και το ψητό τους στον φούρνο με πατάτες και τα μπιφτέκια με πατάτες, τα κάνουν με ντομάτα και είναι πραγματικά υπέροχα.

Για άλλες συνταγές και γλυκά της καθημερινότητάς μας, στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ