Κέικ με χυμό πορτοκαλιού…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

494

Το Σάββατο περιμένοντας τις μικρές στο σπίτι μας στην Κρήτη, είπα να φτιάξω ένα κέικ για να τις υποδεχτώ, έτσι έφτιαξα ένα κέικ με χυμό πορτοκαλιού, χωρίς γάλα.

Αυτό το  κέικ είναι πολύ ελαφρύ, αφράτο, καθόλου θερμιδογόνο, υπέροχα μυρωδάτο και γίνεται κυριολεκτικά στη στιγμή!!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και ας το φτιάξουμε.

Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό κιλό δηλαδή, αλλά δεν θα το πάρει όλο και ένα κουταλάκι μπέκιν επιπλέον, τρία αυγά, δυο  βανίλιες, ένα γεμάτο φλυτζάνι ζάχαρη, εγώ έβαλα μαύρη, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και λίγο ακόμα, έτσι με το μάτι δηλαδή, μισό φλυτζάνι λάδι, λίγη ζάχαρη άχνη για μετά και ξεκινάμε να το φτιάξουμε.

Ανάβουμε πρώτα τον φούρνο να προθερμαθεί, στα συνηθισμένα 180 πάνω κάτω, αν έχετε αέρα στους 170 η το αφήνετε στους 180 αλλά θα το ψήσετε  λιγότερη ώρα απ το κανονικό, γιατί είναι πιο γρήγορο με τον αέρα.

Λοιπόν, σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε λίγη ώρα να ενσωματωθούν καλά, δυο τρία λεπτά δηλαδή… μετά ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο, συνεχίζουμε να χτυπάμε και όταν ο χυλός είναι ρευστός αλλά όχι σφιχτός, είναι έτοιμο, εξάλλου θαχετε εμπειρία στον χυλό των κέικ.

Το αδειάζετε σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη αν δεν είναι αντικολλητική και το ψήνετε περίπου τρία τέταρτα.

Εγώ έχω αντικολλητική φόρμα και κάνω το εξής, όταν βάζω στο φλυτζάνι το λάδι για να το ρίξω στα υλικά, αναποδογυρίζω μετά το άδειο φλυτζάνι στην φόρμα και μέχρι να τελειώσωέχειβγάλει το περίσσευμα του, που είναι τόσοόσοχρειάζεται για το λάδωμάτης.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από την φόρμα και το πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Εγώ το στόλισα κιόλας, είχα γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, έβαλα φέτες λοιπόν από πάνω, ώστε να είναι «όνομα και πράμα» πορτοκαλιού!!

Περισσότερα κέικ, απλά, εύκολα και γρήγορα για το σπίτι μας και την καθημερινότητά μας, θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορείαπό τις Εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ»…στην ενότητα συνταγές γλυκών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ