Τυρόπιτα με τριμμένο κολοκύθι και γιαούρτι χωρίς φύλλο…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

445

Ένα τέταρτο τυρί φέτα χοντροτριμμένο, δυο στραγγιστά γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά  δυο αβγά, ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο η και ξερό, αλάτι, αν η φέτα δεν είναι αλμυρή, αλλιώς καθόλου αλάτι,  πιπέρι, δυο κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη η στο μούλτι, ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μισό φλιτζάνι λάδι κι άλλο ένα αυγό για άλειμμα, μόνο τον κρόκο.

Τώρα πάμε να την φτιάξουμε…

Σε ένα μπολ κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομματάκια, σ ένα άλλο λεκανάκι, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την φέτα που τρίψαμε κομματάκια, τα γιαούρτια, το αλεύρι, το λάδι, το δυόσμο, τα τριμμένα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, είπαμε μη γίνει λύσσα απ το τυρί, προσοχή!

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, το μεταφέρουμε σε λαδωμένο πυρέξ, αλείφουμε από πάνω τον κρόκο του αυγού που έχουμε χτυπήσει με λίγο γάλα εβαπορέ, πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι η παπαρουνόσπορο για ντεκόρ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μία ώρα περίπου, δηλαδή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα που του δίνει το αυγό με το εβαπορέ.

Συνοδεύστε το με βραστά λαχανικά, βλίτα βραστά, η μια πράσινη σαλάτα κι έτοιμο το γεύμα η το δείπνο για σας που τρώτε το βράδυ.

Αυτά και καλή όρεξη!!!!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ