Γαρίδες σαγανάκι από τη Βασιλική…

499

Λοιπόν η κόρη μου η Βασιλική έχει εξελιχθεί σε πρώτης τάξεως μαγείρισσα, σήμερα θα σας δώσω μια πρόταση για γαρίδες σαγανάκι πολύ ωραία, πανεύκολη και οικονομική .

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε:

Eνα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες με το κεφάλι τους, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι τριμμένη φρέσκη ντομάτα η έτοιμη τριμμένη, δεν έχει και μεγάλη διαφορά κι είναι πιο εύκολη, δυο φύλλα δάφνης, λίγη πάπρικα, λάδι και λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό.

Εγώ σε όλα μου πλέον τα φαγητά προσθέτω κι ένα κύβο λαχανικών ζελέ και τα «φτιάχνει» ανώδυνα και γευστικά.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε στο μάνι μάνι…

Σ ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, την πάπρικα και τα σοτάρουμε λίγο,  μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, την δάφνη και το κύβο εφόσον βάζετε κι αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει  για δέκα λεπτά ένα τέταρτο.

Όση ώρα βράζει η σάλτσα, σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες όπως είναι από την κατάψυξη να πάρουν μια δυο βράσεις.

Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο ζουμάκι μήπως και χρειαστεί μετά στον φούρνο που θα τις βάλουμε για να ψηθούν.

Στη συνέχεια μέσα σ ένα πυρεξάκι προσθέτουμε τις γαρίδες, βάζουμε  από πάνω την σάλτσα μας,  λίγο τυρί φέτα τριμμένο και τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, αν δείτε ότι χρειάζεται να βάλετε λίγο ζουμάκι στην πορεία του ψησίματος, να βάλετε απ αυτό που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαιδανό!!!!

Αυτό ήταν… συνοδεύστε το με μια πράσινη σαλάτα και ένα παγωμένο λευκό κρασάκι στην υγειά της Βασιλικής που το επινόησε!!!!!

Σημείωση: Αν το θέλετε λίγο πιο εμπλουτισμένο, κόβετε λίγες πολύχρωμες πιπεριές και ρίχνετε και μισό ποτήρι του κρασιού ούζο μέσα στην σάλτσα που θα φτιάξετε πρώτα!!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ