Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ κρέμα και ροδάκινο…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

566

Σήμερα λέω να σας γλυκάνω, έτσι για την επιτυχία της παρουσίασης του βιβλίου μου «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ»…

Θα φτιάξουμε ένα γλυκάκι υπέροχο, ελαφρύ, δροσιστικό, γευστικό γρήγορο και οικονομικό.

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε

Ένα πακέτο σαβαγιάρ, κομπόστα ροδάκινο, κρέμα ζαχαροπλαστικής και αμύγδαλα φιλέ λίγο καβουρντισμένα.

Αν το γλυκάκι το θέλετε ελαφρύ, τα σαβαγιάρ τα βρέχετε με το ζουμί από την κομπόστα, αν το θέλετε πιο… μεθυστικό, τα βρέχετε με ότι λικέρ έχετε στο σπίτι.

Αν είστε πολυάσχολοι και δεν έχετε χρόνο για να κάνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, την αγοράζετε έτοιμη από το σούπερ μάρκετ σκόνη σε φακελάκι και γίνεται μούρλια, εσείς αποφασίζετε, εγώ σας τα λέω όλα!!

Επίσης ενδιαφέρουσα εκδοχή είναι με κρεμούλα βανίλια, αυτή που φτιάχνουμε στα παιδάκια, δεν λέω όνομα λόγω διαφήμισης προϊόντος, αλλά όλοι και όλες την ξέρουμε και την τρώμε συχνά.

Να πούμε όμως για την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πως γίνεται…θέλει να έχουμε μισό λίτρο γάλα, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, μισό φλυτζάνι αλεύρι, 2 αυγά, ένα κομματάκι βούτυρο και λίγη βανίλια έτσι για την μυρωδιά.

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα δύο αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Σε μία κατσαρόλα τώρα, ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε καλά και μετά το ρίχνουμε όλο το μείγμα μας στο υπόλοιπο γάλα που βράζει, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει αλλά και για να πήξει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την ανακατεύουμε, την σκεπάζουμε για να μην κάνει πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν είναι τίποτα, δέκα λεπτά υπόθεση είναι…

Αφού λοιπόν ταχουμε όλα, στρώνουμε σ ένα πυρεξάκι τα σαβαγιάρ, τα βρέχουμε με το ζουμί απ την κομπόστα ροδάκινο, βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα, ξαναβάζουμε σαβαγιάρ ελαφρά βουτηγμένα στο ζουμί της κομπόστας και τελειώνουμε από πάνω με όλη την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα τα καβουρντισμένα και στολίζουμε με τα κομμάτια του ροδάκινου.

Το βάζουμε για κάποιες ώρες στο ψυγείο και έτοιμο!!!!!!

ΥΓ. Κομπόστα Ροδάκινου αγοράζω έτοιμη στο κουτί.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ