Μαρμελάδα και σιρόπι φράουλα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

451

Μιας και είμαστε στον καιρό της φράουλας, λέω να φτιάξουμε μια πολύ ωραία μαρμελάδα για τα πρωινά μας και τα γλυκά ψυγείου που ταιριάζει πολύ.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι φράουλες και ζάχαρη και πάντα βάζουμε λιγότερη από το καθαρό τους βάρος.

Εμένα ας πούμε ήταν τρία κιλά οι φράουλες, έβαλα δύο κιλά ζάχαρη.

Επι του έργου τωρα…

Αφού τις καθαρίσουμε και τις πλύνουμε καλά, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και ενδιάμεσα ρίχνουμε ζάχαρη, δηλαδή φράουλες ζάχαρη, φράουλες ζάχαρη, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και τις αφήνουμε έτσι μέχρι την άλλη μέρα.

 

Αυτό το κάνω σχεδόν με όλα τα γλυκά κουταλιού και τις μαρμελάδες, γιατί έτσι βγάζουν τα δικά τους υγρά και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο.

Την άλλη μέρα διαπίστωσα ότι είχαν βγάλει πάρα πολύ νερό, αλλά δεν πειράζει, θα σας πω τι έκανα.

Έβαλα το μάτι στο τρία και άρχισε να βράζει δυνατά, την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός βγάζει αφρό που τον αφαιρούμε, μετα αφήνουμε να βράσει αρκετή ώρα.

Όταν καταλάβουμε ότι το σιρόπι μέσα «βαραίνει», χαμηλώνουμε λίγο το μάτι και αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσουν.

Επειδή όπως σας είπα έβγαλαν από μόνες τους πολύ νερό, σκέφτηκα να το αξιοποιήσω, έτσι όταν οι φράουλες ήταν έτοιμες τις έβγαλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις έβαλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι, έριξα και λίγο από το σιρόπι, τις πέρασα με το ραβδομπλέντερ και όπως ήταν ζεστή η μαρμελάδα την έβαλα στα βάζα.

Το σιρόπι το άφησα άλλο ένα τέταρτο σε χαμηλή θερμοκρασία και το έβαλα σ ένα μπουκάλι με το χωνί, αφού είχα βάλει μέσα στο χωνί κι ένα σουρωτήρι.

Το μπουκάλι γέμισε ένα υπέροχο σιρόπι φράουλα που θα το έχουμε για τα παγωτά μας το καλοκαίρι και ότι βγήκε στο σουρωτήρι, λίγα πράγματα, τα έριξα μέσα στην μαρμελάδα.

Μ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια έτσι δεν λένε; έτσι κι εγώ…

Φτιάξτε το είναι υπέροχο…

ΥΓ. Αν δεν την προορίζετε για παιδιά τότε μπορείτε να την αρωματίσετε ελαφρά με λίγο κονιάκ η ρούμι, της πάει πολύ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ