Ψαράκι στο φούρνο με βασιλικό και διάφορα άλλα… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

471

Χθες λοιπόν μετα την κρεατοφαγία του Πάσχα και όχι μόνο, αφού τελειώσαμε τα ξαναζεσταμένα και τα υπόλοιπα, ξαναήρθε επίμονο και επιτακτικό το ερώτημα… «τι μαγειρεύουν πάλι σήμερα μου λέτε»;

Να σας πω τι έκανα εγώ…

Είχα στην κατάψυξη ένα μικρό φιλέτο πέρκας, είχα και μισό κιλό περίπου σαρδέλες, τα έβαλα και τα δυο σ ένα πυρέξ, τα αλατοπιπέρωσα, έκοψα μέσα δυο πιπεριές, εγώ έβαλα μια κόκκινη και μια κίτρινη, είναι γλυκιές αυτές, Φλωρίνης, έβαλα λίγο θυμάρι και φρέσκο βασιλικό από τον «αθάνατο» της γλάστρας μου.

Μετα έβαλα φρέσκη τριμμένη ντομάτα απ το μούλτι, δυο έβαλα και άλλη μια την έκοψα φέτες στρογγυλές και τις έβαλα από πάνω.

Βγήκα στην βεράνταέκοψα και λίγο φρέσκο μαιδανό, τον σκόρπισα από πάνω, έριξα λάδι και τα έβαλα για μια ώρα στον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τέτοιο φαγητό δεν έχετε ξαναφάει….

Το συνόδευσα μ ένα κατάλευκο ρυζάκι μπασμάτι και μια πράσινη σαλάτα.

Κι όπως έλεγε ο φίλος μου ο Θόδωρος στην Ύδρα, «κορίτσια δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνεις ένα φαγάκι, με λίγα και φτωχά πράγματα το κάνεις υπέροχο…όλα θέλουν να τους μιλάς, ότι αγγίζεις με ότι καταπιάνεσαι  θέλει να του τραγουδάς, έτσι όλα γίνονται καλύτερα, μαλακώνουν»…

Κάντε το κι εσείς…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ