Φασόλια μαυρομάτικα σούπα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

445

Συνήθως λένε πως τα φασόλια τα μαυρομάτικα δεν θέλουν να τα βάλεις στο νερό από το βράδυ, εγώ πάντα τα βάζω γιατί έτσι μαλακώνουν περισσότερο και μ ένα καλό βράσιμο χυλώνουν, δεν μπορώ καθόλου τα μπλούμ.

Λοιπόν τι θα χρειαστούμε… λίγα πράγματα, μισό κιλό μαυρομάτικα, λάδι, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών, μάραθο ψιλοκομμένο, φρέσκα κρεμμυδάκια και ντομάτα περασμένη από το μούλτι.

Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα να βράσουν καλά, εγώ χρησιμοποιώ χύτρα ταχύτητας για τρία τέταρτα.

Όταν ανοίξουμε την χύτρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ζουλώντας λίγο τα φασόλια και αφήνουμε πέντε λεπτά με ανοιχτό καπάκι στο μάτι της κουζίνας να βράσουν για να χυλώσουν λίγο.

Αυτό ήταν, ένα φαγητό πανεύκολο και νοστιμότατο, στέκει δε υπέροχα χειμώνα καλοκαίρι.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια πράσινη πλούσια σαλάτα, φρέσκο ψωμί και μερικές ελιές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ