Τάρτα με πράσα, μανιτάρια, άσπρα τυριά και κρέμα γάλακτος…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

432

Είπαμε σαράντα μέρες νηστεία από κρέας για την αποτοξίνωση, όχι απ τ άλλα… γι αυτό θα φτιάξουμε μια ωραία τάρτα, που θα την συνοδεύσουμε με μια ωραία σαλάτα η μια απλή σουπίτσα και θα έχουμε ένα ωραιότατο γεύμα.

Για την βάση της τάρτας θα χρειαστούμε, 250 γραμμάρια αλεύρι,  λίγο λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα αυγό και λίγο νερό.

Για το μείγμα θα χρειαστούμε, πράσα κομμένα σε ροδέλες, λίγα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, φρέσκα, κατεψυγμένα η και του κουτιού,  λίγο λάδι,  ένα μπολάκι φέτα θρυμματισμένη, περίπου200 γραμμάρια, άλλο τόσο ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη, ένα μικρό πακέτο κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 2 αυγά,ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, πολύ λίγο αλάτι για να μη σας πω και καθόλου και φεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ετοιμάζουμε την ζύμη ζυμώνοντας καλά όλα τα υλικά,  την απλώνουμε στο ταψάκι για τάρτες, την ψήνουμε στους 180 βαθμούς και την αφήνουμε να κρυώσει.

(Όταν ψήνεται την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω γίγαντες φασόλια για να μη φουσκώσει η τάρτα, μετα δεν τους πετάτε, τους αφήνετε να κρυώσουν και τους κρατάτε για άλλη φορά).

Τώρα για να ετοιμάσουμε το μείγμα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα πράσα πρώτα, τα φέρνουμε μερικές βόλτες, μετα ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα τυριά, ανακατεύουμε καλά καλά να ενσωματωθούν, χτυπάμε καλά τα αυγά τα ρίχνουμε κι αυτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά το μείγμα που το αδειάζουμε   πάνω στην ψημένη τάρτα.

Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου.

Αυτά και καλή επιτυχία!!!!

Η συνταγή για την τάρτα είναι της φίλης μου της Εύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ