Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές, παρμεζάνα και προσούτο

580

Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές, παρμεζάνα και προσούτο. Ένα τέλειο μεσημεριανό με ζυμαρικά που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια

 

Τι θα χρειαστείς

450 γραμ. σπαγγέτι

8 ποτήρια νερό

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

130γραμ. μαύρες ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι

3-4 ντομάτες κομμένες σε κύβους

½ του φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

75 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γραμ. προσούτο

Πώς θα το φτιάξεις

Σε μια κατσαρόλα ρίξε τα 8 ποτήρια νερό. Άφησε το νερό μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Όταν δεις ότι το νερό βράσει πρόσθεσε το αλάτι και τα ζυμαρικά. Συνέχισε να μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξε τα βρασμένα μακαρόνια και κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβραζαν.

Βάλε τα μακαρόνια σε μια άκρη και καθάρισε την κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το σκόρδο και τα κρεμμύδια για περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε τις ντομάτες σε κύβους και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 1-2 λεπτά.

Πρόσθεσε το κρασί και ανακάτεψε μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί για περίπου 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τον πελτέ και το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν ένα με τα άλλα υλικά. Βάλε τα ζυμαρικά ξανά μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι η σάλτσα να πάει παντού. Πρόσθεσε το νερό που φύλαξες μέσα στα ζυμαρικά και ανακάτεψε ξανά. Πρόσθεσε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Σέρβιρε σε πιάτα μαζί με φέτες προσούτου από πάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ