7 γευστικοί συνδυασμοί που πρέπει να δοκιμάσεις!

766

Αν έχετε βαρεθεί τις ίδιες γεύσεις, τους ίδιους συνδυασμούς… δοκιμάστε κάτι νέο!

Συνδυασμοί που δεν συνηθίζονται, αλλά είναι εδώ για να αναστατώσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Δείτε εδώ 7 γευστικούς συνδυασμούς που θα σας ενθουσιάσουν

 

1. Παρμεζάνα και φράουλες

Parmesan-Strawberries

Αυτό ο συνδυασμός ξεκινά γλυκά και μετά κάνει μια απότομη κορύφωση χάρη στην αλμυρή παρμεζάνα! Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιατέλα με φρέσκα τυριά και φράουλες, ρίχνοντας επάνω τριμμένη παρμεζάνα ή να προσθέσετε φρέσκα φύλλα σπανακιού και να τα περιχύσετε με το ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο, δημιουργώντας μια ελαφριά σαλάτα.

 

2. Καρύδα και σκόρδο

Coconut-Garlic

Η καρύδα απογειώνεται χάρη στη γήινη γεύση του σκόρδου. Ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει σε ένα γλυκό – αλμυρό σνακ. Μαρινάρετε γαρίδες σε ελαιόλαδο και σκόρδο πριν από το ψήσιμο στη σχάρα, και στη συνέχεια, σερβίρετε με ψιλοκομμένα κομμάτια ψημμένης καρύδας. Φρέσκο, ελαφρώς πικάντικο, και μοναδικό.

 

3. Αλατισμένη καραμέλα και κουλουράκια (πρέτζελ)

Salted-Caramel-Pretzel

Ο συνδυασμός του γλυκού με το αλμυρό είναι κάτι που είτε το λατρεύεις είτε το μισείς. Αν βρίσκεστε στην πρώτη κατηγορία, δοκιμάστε αλατισμένη καραμέλα με πρέτζελ. Η έντονη γλύκα εξισορροπείται από την έντονη αλμύρα των πρέτζελ. Απλά τέλειο!

 

4. Λάιμ και μέντα

Lime-Mint

Ο συνδυασμός λάιμ και μέντας είναι ιδανικός ειδικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Μπορείτε να έχετε πάντα στο ψυγείο μια μεγάλη κανάτα με νερό, λάιμ και μέντα για ένα γρήγορο δροσιστικό διάλειμμα από την καθημερινότητα. Είναι τόσο αναζωογονητικό! Επίσης, ο ίδιος συνδυασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φαγητό. Μαρινάρετε κοτόπουλο με λαίμ, ψήστε το στη σχάρα και στο τέλος σερβίρετε το με ψιλοκομμένο δυόσμο από επάνω. Ο συνδυασμός θα δώσει μια φωτεινή πινελιά στο φαγητό σας.

 

5. Φυστίκια Αιγίνης και βερύκοκα

Pistachios-Apricot

Τα βερίκοκα είναι θαυμάσια, ξινά αλλά και γλυκά. Όταν συνδυάζονται με την πλούσια και αλμυρή γεύση των φυστικιών, είναι σαν ένας τέλειος γάμος! Στην αρχή ίσως σας φανεί λίγο περίεργος ο συνδυασμός, αλλά αν ξεκινήσετε… δεν θα σταματάτε!

 

 

6. Καρπούζι και φέτα

Watermelon-Feta

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός! Αν και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, ίσως να μην το έχετε τολμήσει ακόμα. Αν όχι, απλά κάντε το! Αν είστε τολμηροί, ραντίστε το καρπούζι με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τη φέτα, δημιουργώντας έτσι μια νόστιμη και δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα.

 

7. Ροδάκινο και βασιλικός

Peach-Basil

Ο φρέσκος βασιλικός είναι υπέροχο αρωματικό και ελαφρύς στη γεύση. Αυτό τον κάνει να συνδυάζεται τέλεια με τα ώριμα ροδάκινα. Κάντε ένα μοναδικό ορεκτικό τυλίγοντας φέτες ροδάκινου σε μεγάλα φύλλα βασιλικού, πιάνοντας τα με οδοντογλυφίδες. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση και την εμφάνιση τους!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ