5 Ανθοιάματα για καλύτερο ύπνο και πως να τα χρησιμοποιήσετε…

623

Μήπως το στρες δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε τα βράδια;

Τα αποστάγματα λουλουδιών μπορεί να είναι το κλειδί για να αποκτήσετε τον ύπνο που επιθυμείτε!

Σε αντίθεση με φαρμακευτικά προϊόντα ή ακόμα και τη φυτοθεραπεία, τα ανθοϊάματα δουλεύουν σε ενεργειακό επίπεδο έτσι ώστε να εμπνεύσουν συναισθηματική ευεξία. Μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση υποκείμενων καταστάσεων όπως το άγχος και το στρες που δεν μας επιτρέπουν να απολαύσουμε έναν αναζωογονητικό και βαθύ ύπνο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λουλουδιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Επειδή κάθε άτομο λειτουργεί διαφορετικά θα πρέπει να βρείτε ταιριάζει στην περίσταση σας.

Παρακάτω θα βρείτε 5 ανθοϊάματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Αλλά αν δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα βαθύτερα αίτια των ταραχών σας, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να δοκιμάστε και άλλους συνδυασμούς μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

1. Λευκό κάστανο (White Chestnut)

Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε γιατί το μυαλό σας είναι σε εκγρήγορση, στροβιλίζοντας τη μια σκέψη πίσω από την άλλη, το White Chestnut είναι ένα λουλούδι που θα πρέπει να δοκιμάσετε. Είναι σαν ένα βοτανικό κουμπί παύσης για τη φλυαρία του μυαλού που σας βοηθά να διακόψετε τις ατελείωτες σκέψεις και να μπείτε σε φάση χαλάρωσης.

2. Κόκκινο κάστανο (Red Chestnut)

Αν μένετε ξύπνιοι όλο το βράδυ ανησυχώντας για κάτι ή για κάποιον – Είτε πρόκειται για την ασφάλεια της εργασίας του συντρόφου σας, την υγεία των γονιών σας ή την τύχη του παιδιού σας – το κόκκινο λουλούδι καστανιάς μπορεί να είναι σύμμαχός σας. Παράγει μια αίσθηση εμπιστοσύνης που μπορεί να σας χαλαρώσει, ενθαρρύνοντας το μυαλό να ξεκουραστεί.

3. Άσπεν (Aspen)

Αντιμετωπίζετε στιγμές που αισθάνεστε άγχος, αλλά δεν μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία; Κάτι δεν πάει καλά, Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τι σας ενοχλεί και να σας κρατάει ξύπνιους, αν ένα νεφελώδες προαίσθημα και μια ανησυχία σας ταράζει τον ύπνο σας, το λουλούδι Aspen μπορεί να είναι το ελιξίριο που ψάχνετε. Είναι η ιδανική θεραπεία για ευαίσθητους ανθρώπους, οι οποίοι μερικές φορές αντιμετωπίζουν την ανησυχητική αίσθηση που πηγάζει από το φόβο του άγνωστου.

4. Μίμουλους (Mimulus)

Για κάποιους, αυτό είναι το Aspen τύπου αόριστη αγωνία που τους κρατά μακριά από κλείσει τα μάτια. Ωστόσο, για τους άλλους, το εμπόδιο για σαράντα κλείνει το μάτι είναι ο φόβος ότι μπορούν εύκολα να αποδοθεί σε μια γνωστή αιτία, είτε πρόκειται για καταιγίδα της βραδιάς, η ομιλία που παραδίδουν την επόμενη μέρα, ή κάτι άλλο αναγνωρίσιμο. Αν αυτή είναι η περίπτωση, Mimulus είναι μια καλή ουσία λουλούδι για να εξετάσει για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτούς τους φόβους.

5. Λουίζα (Vervain)

Είναι υπέροχο να είμαστε ενθουσιασμένοι, παθιασμένοι με αυτό που δημιουργούμε στη ζωή μας. Ωστόσο, μερικές φορές αυτός ο ενθουσιασμός κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μας κρατήσει ξάγρυπνους το βράδυ. Εάν θέλετε να ηρεμήσετε και να γαληνέψετε το μυαλό σας τότε το λουλούδι Λουίζας είναι το ιδανικό για σας!

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ανθοιάματα

Μπορείτε να βρείτε αποστάγματα λουλουδιών σε καταστήματα είδη υγιεινής διατροφής ή ολιστικά φαρμακεία. Χρησιμοποιείστε δύο σταγόνες, τέσσερις φορές την ημέρα. Μπορείτε να τις πιείτε απευθείας από το μπουκάλι ή να τις ανακατέψετε σε λίγο νερό.

Εάν δεν θέλετε να τα καταναλώσετε, ανακατέψτε τα με νερό και βρέξτε λίγο το πρόσωπο σας, αρκετές φορές την ημέρα. Όπως και άλλες φυσικές θεραπείες, τα ανθοϊάματα δεν δουλεύουν άμεσα. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες έως και μερικές εβδομάδες για να δείτε αλλαγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ