Μουσακάς με γιαούρτι…

707

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο μουσακά

Ο μουσακάς είναι παρεξηγημένος, γιατί τον θεωρούν «βαρύ» φαγητό και δικαίως, αφού ότι χρησιμοποιείται για την κατασκευή του τηγανίζεται και η μπεσαμέλ του είναι μες τα λιπαρά…

Ο τρόπος όμως που θα τον φτιάξουμε εμείς, όχι μόνο δεν θα τον βαρύνει, αλλά θα τον κάνει ακόμα καλύτερο γευστικά!

Εγώ πάντα θα σας δίνω συνταγές απλές, οικονομικές, μα πάνω απ όλα υγιεινές, όσο γίνεται!!

Πάμε λοιπόν για το… ταξίδι της κατασκευής του μουσακά!!

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Θα χρειαστούμε μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, μισό κιλό κιμά, ένα μισόκιλο γιαούρτι στραγγιστό, δυο αυγά,  τυρί τριμμένο και κανέλλα.

Πάντα τις ποσότητες θα τις κανονίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάτε, αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα, είναι ένα κανονικό ταψάκι και μπορούν να φάνε χορταστικά έξη άτομα.

Πρώτα θα πλύνουμε τα λαχανικά μας και θα τα κόψουμε φέτες, αμέσως μετά θα τα βάλουμε στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα, στον αέρα 150 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΟΥΣΑΚΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΟΥΣΑΚΑ 2

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΟΥΣΑΚΑ 3Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα.

Αμέσως μετά, θα φτιάξουμε τον κιμά όπως όταν φτιάχνουμε το παστίτσιο, ακριβώς ίδιο, όσοι δεν το έχετε διαβάσει, μπορείτε να το βρείτε στο αρχείο της σελίδας μου.

Όμως θα σας το ξαναγράψω…

Βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι μας λίγο λάδι τον κιμά και μόλις κάψει, τον καβουρντίζουμε γυρίζοντάς τον, μέχρι ν ασπρίσει.

Αφού καβουρδιστεί καλά, τον σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί, αν έχετε κόκκινο κόκκινο, αν έχετε άσπρο, άσπρο, ότι έχετε, δεν έχει καμιά σημασία.

Αμέσως μετά ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγο μπαχάρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο τριμμένα όλα, φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε και πολτοποιημένη ντομάτα, η δική σας στο μούλτι η έτοιμη, λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα του αλλά να είναι υγρή, δεν θέλει πολύ ώρα, σε κάνα εικοσάλεπτο είναι έτοιμος.

Να σημειώσω εδώ, ότι δεν βάζω κρεμμύδι στον κιμά!

Αφού λοιπόν ετοιμάσαμε και τον κιμά, αρχίζουμε το στρώσιμο στο ταψί μας.

Κάτω στο ταψί μας πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη, αμέσως μετά βάζουμε τις πατάτες, πασπαλίζουμε λίγο κιμά και τυρί τριμμένο, μετά τα κολοκύθια, τον υπόλοιπο κιμά και τυρί τριμμένο, τελευταία βάζουμε τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε μόνο τυρί τριμμένο και ετοιμάζουμε το υποκατάστατο της μπεσαμέλ, το γιαούρτι δηλαδή.

Βάζουμε το γιαούρτι σ ένα λεκανάκι, ρίχνουμε μέσα δυο αυγά, λίγο αλάτι λίγο πιπέρι και τυρί τριμμένο αρκετό, τα ανακατεύουμε καλά καλά με το χτυπητήρι και το στρώνουμε πάνω από την τελευταία μας στρώση, πασπαλίζουμε λίγο ακόμη τυρί και κανέλλα τριμμένη και βάζουμε να ψηθεί, στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μιάμιση ώρα περίπου.

Σερβίρετε με μια ωραία σαλάτα αγγούρι ντομάτα και καλή απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ