Ποια ανόητη παιδική συνήθεια σώζει… φωνές;

559

Έχει περάσει καιρός από τα παιδικά μας χρόνια…

Ίσως όμως μια παιδική μας συνήθεια, αφελής και παιχνιδιάρικη, είναι σε θέση να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη φωνή μας!

Τουλάχιστον με βάση τα όσα ισχυρίζεται η Diana Orbelo, Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας στην Κλινική Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότα.

Έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν μπουρμπουλίθρες με το γάλα ή το χυμός τους; Μια συνήθεια χαρακτηρισμένη ως ανόητη και μη αποδεκτή σε δημόσιο χώρο.

Κι όμως! Αυτή η ανόητη συνήθεια είναι σε θέση να σας προφυλάξει από το να χάσετε τη φωνή σας και να σας βοηθήσει να την ανακτήσετε σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα!

Σύμφωνα με την Diana Orbelo, φυσώντας μέσα από ένα καλαμάκι βοηθά στη συντήρηση της φωνής, ειδικά όταν υπάρχει αρνητική προδιάθεση.

Η «τεχνική καλαμάκι» μπορεί να είναι η απάντηση στην εξαφάνιση της φωνής σας. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει το φύσημα μέσα από ένα καλαμάκι, όπως κάνατε στο γάλα σας ως παιδία.

Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ενδυνάμωση των κουρασμένων φωνητικών χορδών, επειδή δουλεύει τους μύες που σχετίζονται με τη φωνή.

Ωστόσο, συνίσταται εάν τα φωνητικά προβλήματα επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, να επισκεφθείτε ένα γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας.

Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα παιδί να κάνει μπουρμπουλίθρες με το γάλα του, μη το μαλώσετε!

Κάντε το κι εσείς!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ