Παιδί στην πισίνα: Τι να προσέξετε;

614

Τα περισσότερα ξενοδοχεία που επιλέγουν οι οικογένειες για τις διακοπές τους έχουν και πισίνα και ειδικά όταν δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αποτελεί την  ιδανική επιλογή.

Πρέπει να κατανοήσουμε όμως, πως και η πισίνα έχει τους ίδιους κινδύνους με τη θάλασσα και όσο και αν βολεύει τους περισσότερους γονείς για τη ψυχαγωγία των παιδιών τους, είναι απαραίτητο να υπάρχει διαρκής επίβλεψη προς αυτά ακολουθώντας κάποια μέτρα προστασίας.

Συμβουλές προς τους γονείς

1. Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά μόνα μέσα και έξω από την πισίνα. Να είστε κοντά τους όταν βρίσκονται μέσα στο νερό.
2. Να έχετε εξοπλισμό ασφαλείας, για παράδειγμα σωσίβια, κοντά στην πισίνα.
3. Αν τα παιδιά χρειάζονται στο κολύμπι τους σωσίβια, να χρησιμοποιείτε μόνο τα εγκεκριμένα και όχι άλλου είδους φουσκωτά βοηθήματα, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Μπορεί να είναι όμορφα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι προστατεύουν τα παιδιά, ενώ μπορεί ακόμη να είναι και επικίνδυνα.
4. Τα άτομα που προσέχουν τα παιδιά όταν κολυμπούν, θα πρέπει να γνωρίζουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Το ίδιο ισχύει και για σας, για να μπορέσετε να βοηθήσετε σε περίπτωση ανάγκης.
5. Όταν τελειώσει το κολύμπι, θα πρέπει να απομακρύνετε όλα τα παιχνίδια από την πισίνα. Πολλά παιδιά ξαναγυρίζουν για να τα πάρουν και πέφτουν μέσα.
6. Καλό είναι να φροντίσετε τα παιδιά που είναι μεγαλύτερα των 4 ετών να κάνουν μαθήματα κολύμβησης.
7. Μην αφήνετε τα παιδιά να μπαίνουν στο νερό αν υπάρχει κίνδυνος καταιγίδας. Σε περίπτωση κεραυνών ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος επειδή το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.
8. Να έχετε υπόψη σας ότι τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν και από άλλους χώρους όπου υπάρχει νερό: φουσκωτές πισίνες, δεξαμενές, μπάνιο. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή από μέρους σας, ακριβώς όπως και στις πισίνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ