Ποιο πρόσωπο παρατήρησες πρώτο; Η απάντηση σχετίζεται με την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης

672

Όταν έχεις κατάθλιψη, αυτό επηρεάζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητα σου, διαταράσσοντας τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές σου σχέσεις

Δυστυχώς, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 80% των ανθρώπων που υπέφεραν κάποια στιγμή από κατάθλιψη φορά θα εμφανίσουν και πάλι στο μέλλον παρόμοια συμπτώματα. Οι επιστήμονες έχουν βρει έναν απλό τρόπο για να ανακαλύψουν εάν έχετε τάση να εμφανίσετε κατάθλιψη.

Δείτε τις φωτογραφίες στην αρχή του άρθρου.

Σε ποια φωτογραφία εστιάζετε πρώτα; Αν το μάτι σας πήγε πρώτα στη γυναίκα που έχει προτεταμένα τα δόντια της και είναι θυμωμένη, οι πιθανότητές να εμφανίσετε κατάθλιψη είναι μεγαλύτερες απ’ ότι αν εστιάζετε στο ουδέτερο πρόσωπο.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Binghamton της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν μια μελέτη σε 160 γυναίκες. Οι 60 από αυτές είχαν προηγούμενο ιστορικό κατάθλιψης και οι υπόλοιπες 100 δεν είχαν.

Μέσω της επίδειξης στις συμμετέχουσες δύο προσώπων, το ένα που είχε μια ουδέτερη έκφραση και το άλλο που είχε θυμωμένη, λυπημένη ή ευτυχισμένη έκφραση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνες που επικεντρώθηκαν περισσότερο στο θυμωμένο πρόσωπο, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης.

Οι γυναίκες της μελέτης που είχαν προηγουμένως εμφανίσει κατάθλιψη είχαν την τάση να στέκονται στα οργισμένα πρόσωπα περισσότερο από εκείνες που δεν είχαν ιστορικό της ασθένειας.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι αυτό δημιουργεί έναν υψηλότερο κίνδυνο για επανεμφάνιση της κατάθλιψης και πάλι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ευρήματα για να προσφέρουν μια εναλλακτική θεραπεία σε εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Ένα νέο λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον επαναπρογραμματισμό της προσοχής των ανθρώπων, και ως εκ τούτου να βοηθήσει τα άτομα με καταθλιπτικές διαταραχές να επικεντρώνονται σε πιο ευτυχισμένες εικόνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ