4 λόγοι που οι άντρες λατρεύουν τις γυναίκες με “καμπύλες”!

2240

Είναι επιβεβαιωμένο! Οι αδύνατες γυναίκες είναι πιο επιτυχημένες στην καριέρα τους!
Οι γυναίκες που είναι «πολύ λεπτές» κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τη μέση γυναίκα, σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Journal of Applied Psychology.

Το ερώτημα είναι αν άραγε η ίδια ανταμοιβή ισχύει στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι άντρες προτιμούν τις κοκαλιάρες;

Μάλλον όχι!

Οι άντρες προτιμούν τις “καμπύλες”!

Ανακαλύψτε γιατί οι άνδρες είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να έλκονται από υγιής, “στρογγυλές” και ηδονικές γυναίκες.

1- Η αναλογία περιμέτρου μέσης προς ισχίο

Διαιρώντας την περιφέρεια της μέσης μιας γυναίκας με την περιφέρεια των γοφών της, θα σας δώσει αναλογία μέσης-ισχίων, ένας αριθμός που είναι πολύ σημαντικός όταν πρόκειται για τον καθορισμό του επίπεδου της ελκυστικότητας μιας γυναίκας. Στους δυτικούς πολιτισμούς, μια αναλογία μέσης-ισχίων 0,7 φαίνεται να είναι αυτό που οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικό σε μια γυναίκα.

Έρευνα έχει αναδείξει ότι συνδέεται με τα βέλτιστα επίπεδα των γυναικείων αναπαραγωγικών ορμονών και σε χαμηλότερη πιθανότητα μιας ποικιλίας ασθενειών. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι στην Ασία, μια αναλογία πιο κοντά στο 0.6 γίνεται δεκτή ως πιο ελκυστική, ενώ σε ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, οι αναλογίες κοντά στο 0,8 προτιμώνται.

Παραδόξως, μια ευρεία ποικιλία μετρήσεων οδηγεί σε χαμηλή αναλογία μέσης προς ισχύο. Για παράδειγμα, η Μέριλιν Μονρόε είχε μια αναλογία μέσης-ισχίων χαμηλότερη από τη Gisele Bundchen. Το συμπέρασμα εδώ είναι ότι ένας σωματότυπος με καμπύλες, όπως το κλασικό σχήμα κλεψύδρας, κάνει τους άντρες να τρελαίνονται – ενώ πολύ κοκαλιάρικο γυναικείο σώμα είναι λιγότερο πιθανό να τύχει της αποδοχής.

2- Οι καμπύλες σημαίνουν γονιμότητα

Δεδομένου ότι το γυναικείο σώμα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ένα αναπτυσσόμενο παιδί κατά τη διάρκεια μιας σχετικά μακράς περιόδου κύησης σε σύγκριση με άλλα είδη, οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες να αποθηκεύουν λίπος.

Όταν οι πρόγονοί μας ζούσαν σε σπηλιές και τα τρόφιμα ήταν λιγοστά, μια γυναίκα με κιλάκια ήταν πιο πιθανό να είναι σε θέση να τεκνοποιήσει και να αναθρέψει ένα παιδί. Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτό που έχει σημασία, είναι το μέρος που έχει αποθηκεύσει η γυναίκα το λίπος. Πιο συγκεκριμένα, το βάρος μια γυναίκας φέρει γύρω από τους γοφούς της μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη ως προς το πόσο πολύ λίπος είναι διαθέσιμο για να μετατραπεί σε ενέργεια για την εμβρυϊκή τροφή.

Στην πραγματικότητα, μερικοί ερευνητές έχουν διατυπώσει την υπόθεση ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο λίπος του ισχίου είναι πραγματικά κρίσιμα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Ως εκ τούτου, ένα ορισμένο επίπεδο υγιούς λίπους στέλνει ένα σήμα στους άντρες ότι η γυναίκα είναι μια καλή επιλογή ως σύντροφος.

3- Ένας κανονικός ΔΜΣ σε κάνει… ερωτεύσιμη!

Ενώ ο λόγος μέσης-ισχίων μιας γυναίκας έχει από καιρό προταθεί ως ένα μέτρο φυσικής έκκλησης προς τους άνδρες, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) μπορεί να αποτελεί ισχυρότερο προγνωστικό παράγοντα του επιπέδου ελκυστικότητας μιας γυναίκας. Αυτό ο μαγικός αριθμός που προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους μιας γυναίκας με το τετράγωνο του ύψους της. Προφανώς, ένας ΔΜΣ που ανήκει στο κανονικό εύρος κάνει τη γυναίκα πιο επιθυμητή, και οι τιμές αυτές συνδέονται στενά με τη γενική υγεία της γυναίκας, καθώς και αναπαραγωγικού δυναμικού της.

Μια γυναίκα με ΔΜΣ πάνω από 25 θεωρείται υπέρβαρη, ενώ ένας ΔΜΣ κάτω από 18 υποδεικνύει μια ελλιποβαρή γυναίκα. Εντός των φυσιολογικών ορίων, οι γυναίκες με ΔΜΣ κοντά στα 19 έχουν χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και είναι πιο γόνιμες από πολύ λεπτές γυναίκες. Επίσης, ένας χαμηλό ΔΜΣ σχετίζεται με προβλήματα υγείας, διατροφικές διαταραχές και μειωμένη γονιμότητα που οφείλεται σε αμηνόρροια.

4- Οι άντρες λατρεύουν το στήθος (και τις καμπύλες)

Μια λιγότερο συγκλονιστική ανακάλυψη του 21ου αιώνα, αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας βιολογικός λόγος για τον οποίο οι άντρες αγαπούν το στήθος. Το 2004, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biological Sciences διαπίστωσε ότι τα μεγάλα στήθη, ειδικά όταν συνδυάζονται με μια μικρή μέση, συνδέονται με υψηλότερα επίπεδα οιστραδιόλης (στη μέση της περιόδου) και προγεστερόνης στις γυναίκες.

Ουσιαστικά, το γεγονός ότι έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτών των ορμονών γύρω από την ωορρηξία σημαίνει ότι μια γυναίκα με μεγάλο στήθος μπορεί να έχει να συλλάβει ευκολότερα. Ως εκ τούτου, μια γυναίκα με κάποιο λίπος στο σώμα της είναι πιο ελκυστική από την άποψη του ζευγάρωματος με τους άντρες.

Εκτός αν πρόκειται για εμφυτεύματα, είναι σπάνιο μια κοκαλιάρικη γυναίκα να έχει μεγάλα στήθη. Και, δυστυχώς, όταν οι γυναίκες χάνουν βάρος, ένα από τα πρώτα μέρη που αδυνατίζουν είναι το στήθος τους.

Καμπύλες… δεν σημαίνει παχύσαρκη!

Ενώ είναι σαφές ότι οι άνδρες αγαπούν γυναίκες με υγιή όψη, με καμπύλες και πιασιματάκια, η πραγματικότητα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών είναι υπέρβαρες, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει την παχυσαρκία ως παγκόσμια επιδημία.

Οι άντρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές, όταν φροντίζουν τον εαυτό τους και να διατηρούν μια υγιή ισορροπία μυών και λίπους. Οπότε το μήνυμα της μελέτης είναι να σταματήσετε να κάνετε εξαντλητικές δίαιτες και να υιοθετήσετε υγιείς διατροφικές συνήθειες και ενεργό τρόπο ζωής!

Λατρέψτε τις καμπύλες σας και φροντίστε να τις διατηρήσετε σε υγιή επίπεδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ