Αποχαιρέτισε την κυτταρίτιδα με αυτή τη «μαγική» συνταγή

542

Ήρθε η εποχή που σιγά σιγά λόγω της ζέστης φοράμε πιο ανάλαφρα ρούχα και μερικά σημεία του σώματος γίνονται και πιο εμφανή. Όσο πλησιάζει ο καιρός που θα κάνουμε την εμφάνιση μας στην παραλία, κυριαρχεί αυτό το αίσθημα της ανασφάλειας όλο και περισσότερο ειδικά με το θέμα της κυτταρίτιδας.

Υπάρχει τρόπος για να δεις βελτίωση σε διάστημα ενός μήνα με τα δυο παρακάτω συστατικά, πάντα σε συνδυασμό με τη μεγάλη κατανάλωση νερού και ακόμη καλύτερα με άσκηση.

Η λύση, λοιπόν, βρίσκεται στην κανέλα η οποία έχει θερμαντική δράση και βοηθάει στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Το δεύτερο «μαγικό» συστατικό είναι το δεντρολίβανο το οποίο διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι διουρητικό και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, γεγονός που το καθιστά θαυματουργό σύμμαχο για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

  • Πως μπορούν να αξιοποιηθούν και τα δυο μαζί;

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή λαδιού σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου.

  • Τρόπος παρασκευής μείγματος

Αρχικά φτιάχνουμε το λάδι κανέλας, γεμίζοντας ένα γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο και αρκετά ξύλα κανέλας και το αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 3 εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο, τα συστατικά της κανέλας θα ομογενοποιηθούν με το ελαιόλαδο και θα δώσουν ένα υπέροχο αρωματικό λάδι.

Αφού λοιπόν φτιάξουμε το λάδι κανέλας, βάζουμε σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα από αυτό και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου. Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και η μάσκα είναι έτοιμη.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Κάθε βράδυ βάζουμε μια ποσότητα από το μείγμα και το απλώνουμε στα επίμαχα σημεία, κάνοντας παράλληλα μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήνοντας το να απορροφηθεί χωρίς να το σκουπίσετε.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως στα πρώτα 10 λεπτά εφαρμογής ενδέχεται το δέρμα μας να κοκκινίσει λόγω της υπεραιμίας ή να νιώσουμε ένα φυσιολογικό κάψιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ