Τραγανά μπισκότα βουτύρου με ροζ πασπαλισμένη ζάχαρη

97

Αυτά τα μπισκότα βουτύρου είναι νόστιμα και τραγανά και είναι ιδανικά για το τσάι ή τον καφέ ενώ μπορείτε να τα προσφέρετε και σε ένα μεταλλικό κουτί μόλις μόνο 4 υλικά. Αν θέλουμε, τα ρολάρουμε σε ζάχαρη που έχουμε χρωματίσει ροζ και τους δίνουμε μια ρομαντική νότα που θα αρέσει ιδιαίτερα στα μικρά κοριτσάκια.

Τραγανά μπισκότα βουτύρου – Υλικά για 30-50 τεμάχια

Υλικά για τη ζύμη

  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, κομμένο σε κομμάτια
  • 90 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 280 γρ. (2 ξέχειλες κούπες) αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

Για τη διακόσμηση των μπισκότων

  • 100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
  • 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

Διαδικασία για την παρασκευή της ζύμης

  • Για να φτιάξουμε μπισκότα βουτύρου καλυμμένα με ροζ ζάχαρη, βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του πολυκόφτη και τα αλέθουμε μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.
  • Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε μεγάλο πολυκόφτη, κάνουμε τη διαδικασία στο μίξερ, με φτερό, ή ζυμώνουμε με τα χέρια.
  • Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Διακόσμηση για τραγανά μπισκότα

  • Ρίχνουμε τις σταγόνες του χρώματος στη ζάχαρη και την τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο ροζέ χρώμα. Φυσικά, αν προτιμάμε, μπορούμε να βάλουμε σκέτη ζάχαρη, χωρίς να την χρωματίσουμε.
  • Βγάζουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την πλάθουμε σε μπαστούνι με διάμετρο 4 εκ.
  • Ρολάρουμε το μπαστούνι πάνω στη χρωματισμένη ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά γύρω γύρω.
  • Το τυλίγουμε ξανά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  • Βγάζουμε το μπαστούνι της ζύμης, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε φέτες ανά 1 εκ.
  • Τοποθετούμε τα φετάκια στα ταψιά και ψήνουμε τα μπισκότα βουτύρου για 8 λεπτά.

Tips:

Τα μπισκότα αυτά είναι τραγανά, με ένα λεπτό άρωμα βουτύρου. Οπωσδήποτε, μην κάνετε το λάθος και τα φτιάξετε με μαργαρίνη. Αυτά θέλουν ένα καλό φρέσκο βούτυρο αγελάδας. Θα μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα!

 

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ