Cheesecake σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

103

Ποιος άνθρωπος στον κόσμο δεν αγαπάει το σοκολατένιο cheesecake; Κανείς! Εμείς, βρήκαμε  μια διαφορετική παραλλαγή που περιέχει φιστικία Αιγίνης. Ο δημιουργός της Στέλιος Παρλιάρος μεγαλουργεί για ακόμη μια φορά καθώς το φιστίκι δένει απόλυτα γευστικά με τη σοκολάτα. Πρόκειται για μια συνταγή που αξίζει να την ετοιμάσετε στις γιορτές προκειμένου να εκπλήξετε την οικογένεια και τους φίλους σας. (Μους με σοκολάτα και καφέ – Ιδανική για το τραπέζι των γιορτών).

Τα υλικά για το cheesecake σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Μερίδες: 12

Για τη βάση

  • 150 γρ. μπισκότα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. κακάο
  • 30 γρ. νερό
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 800 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 150 γρ. κουβερτούρα 55%
  • 6 κρόκους αυγών + 2 μικρά αυγά
  • Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 230 γρ. φιστίκια κομμένα στα 2
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 8 γρ. ανθό αλατιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και το νερό και φτιάχνουμε μια λεία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μία βάση χωρίς κενά. Σκορπίζουμε τα φιστίκια και πιέζουμε.

Βήμα 2
Γέμιση: Στο μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και τα αυγά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Βήμα 3
Αδειάζουμε λίγη ποσότητα να καλύψουμε τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10΄. Αδειάζουμε έπειτα και την υπόλοιπη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για άλλα 60΄-70΄. Σερβίρουμε με καραμελωμένα φιστίκια.

Βήμα 4
Καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης: Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα φιστίκια σε τηγανάκι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό στους 115°C, ρίχνουμε τα φιστίκια και καραμελώνουμε. Ρίχνουμε και το αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ