8 μυστικά για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του καμένου από την κουζίνα

122

Κατά καιρούς όλοι έχουμε κάψει το φαγητό στην κουζίνα και καταλήξαμε να ανοίγουμε τέντα τα παράθυρα προκειμένου να φύγει αυτή η ενοχλητική μυρωδιά. Ωστόσο, τώρα που είναι χειμώνας δεν μπορούμε να αφήσουμε διάπλατα τα παράθυρα για πολλές ώρες. Έτσι, ψάξαμε για λογαριασμό σας και βρήκαμε 8 μοναδικούς τρόπους για να απαλλαγείτε το ταχύτερο δυνατόν οπό τη μυρωδιά του καμένου. (Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πώς θα πρέπει να δράσουμε αν πάρει φωτιά).

1. Πετάξτε το καμένο φαγητό

Για αρχή, ξεφορτωθείτε το καμένο φαγητό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το να το βάλετε σε πλαστική σακούλα, να τη δέσετε σφιχτά και να αδειάσετε τα σκουπίδια στον εξωτερικό σας κάδο απορριμμάτων απομακρύνει την πηγή της μυρωδιάς από το σπίτι και βοηθά πολύ στην εξάλειψη των οσμών σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

2. Καθαρίστε τα μαγειρικά σκεύη το συντομότερο δυνατό

Φροντίστε να αφήσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας να κρυώσουν πριν τα πλύνετε, ώστε να μην κινδυνέψουν να παραμορφωθούν. Μόλις κρυώσουν καθαρίστε τα το συντομότερο δυνατό για να απομακρύνετε τις οσμές καμένου φαγητού από την πηγή τους.

3. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα απορροφά φυσικά τις οσμές, που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Αν σας έχουν μείνει υπολείμματα, πασπαλίστε το σκεύος με λίγη μαγειρική σόδα. Για έντονες οσμές, που διαρκούν μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μπολ με μαγειρική σόδα κοντά στο επίμαχο σημείο του καψίματος.

4. Δοκιμάστε καφέ

Εκτός από τη σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατακάθι ή ακόμα και κόκκους καφέ σε μπολ για να απορροφήσουν τις οσμές των καμένων τροφίμων. Αυτό που βοηθά στην εξάλειψη των οσμών είναι το άζωτο που βρίσκεται στον καφέ.

5. Σιγοβράστε λευκό ξίδι

Το λευκό ξύδι κάνει εξαιρετική δουλειά στην εξουδετέρωση των οσμών, αλλά μπορεί να έχει μια έντονη μυρωδιά από μόνο του, οπότε δοκιμάστε το για επίμονες μυρωδιές.

6. Ρίξτε αλάτι στα καμένα του φούρνου

Αν κάτι χυθεί στον φούρνο και μετά καεί, μπορείτε να του ρίξετε αλάτι όσο είναι ακόμη ζεστός ο φούρνος και μέχρι να κρυώσει.

7. Φτιάξτε μια αρωματική κατσαρόλα

Για μια ακόμα πιο ευχάριστη οσμή στον χώρο, γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βάλτε μέσα κομμένα εσπεριδοειδή, μερικά αρωματικά βότανα όπως δεντρολίβανο και μερικά ξυλάκια κανέλας να σιγοβράσουν στην εστία σας.

8. Χρησιμοποιήστε «βαμβάκι βανίλιας»

Αυτή είναι άλλη μία λύση με πράγματα που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Πιάστε με μερικές μπάλες από βαμβάκι, μουλιάστε τις μέσα σε υγρή βανίλια και τοποθετήστε τις σε μπολ γύρω από την περιοχή που έχει το πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ