«Ζήτησε να βγει φωτογραφία με τις κάλτσες που του χαρίσαμε», η τραγική ιστορία του μικρού αγοριού που κοιμόταν στο δρόμο μόνο του στην Πάτρα

182

Η ιστορία ενός μικρού παιδιού στην Πάτρα που ανέδειξε το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά από κλήση ενός πολίτη μας θυμώνει και μας γεμίζει δάκρια στα μάτια. Το μικρό αυτό άστεγο αγοράκι προσπαθούμε να βρει θαλπωρή έξω από το θέατρο «Απόλλων» στην Πάτρα. Παγωμένο και πεινασμένο προσπαθούσε να επιβιώσει ολομόναχο καθώς η μητέρα του βρίσκεται στη φυλακή και ο πατέρας του είναι πλανόδιος μουσικός προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην. (Η μαρτυρία 25χρονου για την Κιβωτό του Κόσμου).

Του προσφέρθηκαν ζεστά ρούχα, φαγητό και κουβέρτες

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού», το παιδί μεταφέρθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα και από εκεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα. Του δόθηκαν ζεστά ρούχα, φαγητό και κουβέρτες.

Η χαρά του μάλιστα ήταν μεγάλη που φορούσε κάλτσες και ζήτησε να βγει φωτογραφία με αυτές καθώς ήταν πολλές οι φορές που κρύωνε. Μαζί με το παιδάκι βρίσκονται συνεχώς άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στα «αζήτητα» μέσα στη βροχή στην πλατεία Γεωργίου

«Στις 5:30 τα ξημερώματα από την Πάτρα, λάβαμε κλήση από πολίτη ότι ένα παιδί κοιμόταν έξω από το θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» κάτω στο μάρμαρο και δεν ήταν κάποιος ενήλικος μαζί του. Ενημερώσαμε άμεση δράση και το παιδί μεταφέρθηκε στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών. Ζητήθηκε η συνδρομή μας με όχημα και συνοδεία του Συλλόγου για τη μεταφορά του παιδιού προς το νοσοκομείο κατόπιν προφορικής εισαγγελικής εντολής. Άμεσα έγινε η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Εκεί έκανε μπάνιο, φόρεσε ζεστά ρούχα, έφαγε και ξάπλωσε.

«Ο Φ…. έδειχνε πολύ χαρούμενος που του φορέσαμε κάλτσες (τόσο που ζήτησε να του βγάλουμε φωτογραφία ενώ φοράει κάλτσες), που έκανε μπάνιο με ζεστό νερό και ζήτησε να τον σκεπάσουμε με κουβέρτα και να τον τυλίξουμε ζεστά καθώς συνέχεια κρύωνε!»

Το οικογενειακό δράμα του μικρού στην Πάτρα

Από τη διερεύνηση στα αρχεία μας βρέθηκαν καταγγελίες, ενημέρωση σε εισαγγελία και κλήσεις σε άμεση δράση. Από την Αστυνομία μας είπαν ότι η μητέρα του είναι στη φυλακή και ο πατέρας του που δεν τον έχει αναγνωρίσει, είναι πλανόδιος μουσικός συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ. Υπάρχει μία θεία που και αυτή έχει απασχολήσει τις αρχές. Στο παιδί κοντά στο νοσοκομείο βρίσκονται άνθρωποι του Συλλόγου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ