Έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις τα κοσμήματα σου!

837

Για την κατασκευή αυτή, η οποία θα δείξει εντυπωσιακή πάνω σε έναν τοίχο με έντονο χρώμα, θα χρειαστείτε: Μία ξύλινη σανίδα, μερικά πλαστικά ζωάκια (από τα παλιά παιχνίδια των παιδιών), ένα κοπίδι ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, λευκή μπογιά σε σπρέι (ή σε όποιο άλλο χρώμα προτιμάτε), υγρή ισχυρή κόλλα, έναν χάρακα και ένα μολύβι.

Τι θα κάνετε:

Τραβήξτε μία οριζόντια γραμμή στη μέση της ξύλινης σανίδας με το μολύβι, η οποία θα αποτελέσει τον «οδηγό» για το πού θα τοποθετήσετε τα ζωάκια. Κόψτε τα πλαστικά ζωάκια στη μέση με το κοπίδι σας και κολλήστε τα πάνω στην γραμμή που έχετε τραβήξει στο ξύλο. Αφήστε τα λίγη ώρα να στεγνώσουν. Βάψτε την κατασκευή σας με το σπρέι και αφήστε το να στεγνώσει. Τοποθετήστε την σανίδα στον τοίχο με γαντζάκια που μπορείτε να της καρφώσετε στο πίσω μέρος και κρεμάστε από τα ζωάκια τα κοσμήματά σας!

Ροδέλες σε πίνακα για όλα τα κοσμήματα!

Μία ακόμα πανεύκολη κατασκευή για την οποία θα χρειαστείτε έναν πίνακα από φελλό, γκλίτερ σε σκόνη και τις ροδέλες από αυτοκόλλητες ταινίες που έχουν τελειώσει. Θα χρειαστείτε ακόμα υγρή κόλλα που απλώνει με πινέλο και ένα γαντζάκι από το οποίο θα κρεμαστεί ο πίνακας.

Τι θα κάνετε:

Απλώστε σε όλο τον πίνακα υγρή κόλλα με το πινέλο. Κολλήστε όπως νομίζετε τις ροδέλες και αμέσως μετά πασπαλίστε όλον τον πίνακα με την χρυσόσκονη. Αφήστε την κατασκευή να στεγνώσει, φυσήξτε όση χρυσόσκονη δεν έχει κολλήσει και κρεμάστε τον πίνακα. Στις ροδέλες μπορείτε να τοποθετείτε τα κοσμήματά σας, καλλυντικά, ενώ στον υπόλοιπο πίνακα μπορείτε να καρφιτσώνετε σημειώσεις!

Το κινέζικο σερβίτσιο για κολιέ και δαχτυλίδια

Αν στο σπίτι σας υπάρχει κάποιο παμπάλαιο, πιθανώς φθαρμένο, σερβίτσιο (τύπου κινέζικη πορσελάνη) που δεν έχει πλέον καμία χρηστική αξία, δείτε πώς θα το μεταμορφώσετε!

Τι θα κάνετε:

Αν πρόκειται για ένα απλό λευκό σερβίτσιο, μπορείτε να του κολλήσετε όμορφα σχέδια (π.χ. λουλούδια που να θυμίζουν κινέζικη πορσελάνη). Πάνω στα πιάτα, και πριν ακόμα κολλήσετε τα σχέδια, μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητα γαντζάκια, από τα οποία θα κρεμάσετε τα κολιέ και τα βραχιόλια σας! Μία ακόμα έξυπνη ιδέα για τα δαχτυλίδια σας εκεί, είναι να κολλήσετε σε κάποιο πιάτο ένα φλιτζανάκι, το οποίο θα έχετε γεμίσει με αφρολέξ (το αφρολέξ πρέπει να είναι σκληρό και να κολλήσει στο εσωτερικό του φλιτζανιού). Με ένα κοπίδι κάντε μερικές χαρακιές στο αφρολέξ, ώστε να χώνονται εκεί οι δακτύλιοι από τα δαχτυλίδια σας! Κρεμάστε τα πιάτα σε έναν τοίχο, κολλώντας στο πίσω μέρος τους αυτοκόλλητα γαντζάκια.

Γαντζάκια στην ντουλάπα για κολιέ

Ο πιο απλός τρόπος για να έχετε πάντα τακτοποιημένα τα κολιέ και τα βραχιόλια σας (και να μη σας πιάνουν και χώρο) είναι καρφώνοντας μερικά μεταλλικά βιδωτά γαντζάκια στο εσωτερικό από κάποια ντουλάπα σας! Απλό και κομψό!

Ύφασμα σε κορνίζα για σκουλαρίκια

Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστείτε μερικές παλιές (ή νέες) ξύλινες κορνίζες, από τις οποίες θα αφαιρέσετε το τζάμι, χρώμα σε σπρέι (στην εικόνα έχει χρησιμοποιηθεί χρυσαφί χρώμα για vintage αποτέλεσμα) και κομμάτια από ύφασμα ταπετσαρίας ή λινάτσα, την οποία μπορείτε αν θέλετε να βάψετε, επίσης με χρώμα σε σπρέι. Για τα σχέδια πάνω στην λινάτσα μπορείτε να τυπώσετε και να κόψετε αυτά τα γραφικά και να ψεκάσετε το ύφασμα γύρω από αυτά, ώστε όταν τα αφαιρέσετε να έχει διατηρηθεί το σχέδιο.

Τι θα κάνετε:

Αφού βάψετε τις κορνίζες και τα κομμάτια της λινάτσας με το χρώμα της επιλογής σας, κόψτε τα κομμάτια σε διαστάσεις τέτοιες ώστε να χωρούν στο εσωτερικό της κορνίζας και «κλείστε» την, χωρίς να βάλετε μπροστά το τζάμι. Πάνω στο ύφασμα μπορείτε να κρεμάτε ή να καρφιτσώνετε όλα τα σκουλαρίκια σας!

Κολιέ, βραχιόλια και μαντήλια στο κλαδί

Η κατασκευή αυτή είναι ιδανική για εξοχική κατοικία! Για να την πραγματοποιήσετε θα χρειαστείτε ένα ξεραμένο κλαδί, μερικά βιδωτά γαντζάκια, ακρυλικές μπογιές και πινέλο, σελοτέιπ, καθώς και μία κορδέλα που δέσετε στα δύο άκρα του ξύλου για να το κρεμάσετε.

Τι θα κάνετε:

Ξεκινήστε από τις πολύχρωμες ρίγες, κολλώντας σελοτέιπ περιμετρικά στο κλαδί και βάφοντάς το με τις ακρυλικές μπογιές, έτσι ώστε όταν ξεκολλήσετε το σελοτέιπ οι ρίγες να είναι ευθείες και ομοιόμορφες. Στη συνέχεια βιδώστε τα γαντζάκια, σε όποια απόσταση θέλετε εσείς, στο κλαδί. Από αυτά θα κρεμαστούν τα κολιέ και τα βραχιόλια σας. Τέλος, δέστε μία κορδέλα στα δύο άκρα του κλαδιού και κρεμάστε το από την κορδέλα στον τοίχο.

Πολυώροφα πιατάκια για μικρά κοσμήματα

Ένας ακόμα έξυπνος τρόπος να πάρουν αξία κάποια παλιά πιάτα σας, είναι να τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο, βάζοντας δύο μπρούτζινα κηροπήγιά ανάμεσά τους για να τα στηρίζουν. Μπορείτε, μάλιστα, αν θέλετε να τα κολλήσετε όλα μεταξύ τους με ισχυρή υγρή κόλλα. Πανέξυπνο;

Κλαδιά σε βάζο για κολιέ

Μάλλον ό,τι πιο απλό και στιλάτο που θα φέρει και χειμωνιάτικη αύρα στο δωμάτιό σας. Στην επόμενη εκδρομή σας στην ύπαιθρο, διαλέξτε μερικά ξερά κλαδιά που έχουν πέσει από δέντρα και γεμίστε με αυτά ένα όμορφα, κεραμικό ανθοδοχείο. Από τα κλαδιά μπορείτε να κρεμάσετε τα κολιέ σας!

Σκουλαρίκια στον τρίφτη

Απλά ψεκάστε έναν παλιό, κλασικό τρίφτη με χρώμα σε σπρέι, αφήστε τον να στεγνώσει και κρεμάστε από τις τρύπες του τα σκουλαρίκια σας! Μπορείτε αν θέλετε να τον στολίσετε και με μία κορδέλα στο πάνω μέρος του.

Βραχιόλια σε άδεια μπουκάλια

Τα περισσότερα μπουκάλια προσφέρονται για να κρεμάμε σε αυτά τα βραχιόλια. Για να κάνετε την κατασκευή σας ακόμα πιο ντιζαϊνάτη, τοποθετήστε τα άδεια μπουκάλια σε κασόνι από κρασιά, το οποίο μπορείτε αν θέλετε να κρεμάσετε και από τον τοίχο.

Πηγή: Pinterest

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ