Σταματήστε αυτές τις συνήθειες για να μην γεράσετε πρόωρα

677

Το πέρασμα του χρόνου από μόνο του δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας γήρανσης. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες και στάσεις ζωής που επίσης ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Ποιες είναι αυτές;

Η μοναξιά

Όσο αρχίζει να μειώνεται η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία, τόσο πιο γρήγορη είναι η παρακμή των κινητικών δεξιοτήτων σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Με άλλα λόγια, αν έχετε παρέες και βρίσκεστε ανάμεσα σε κόσμο, τόσο περισσότερο θα διατηρήσετε τις δεξιότητες σας. Και μην ξεχνάτε, πως η μειωμένη κινητική δεξιότητα ισοδυναμεί με κίνδυνο για πτώσεις, έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για τους μεγαλύτερους ανθρώπους.

Δεν εκτονώνεστε 

Κι όμως, παρότι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα θετικό γνώρισμα του χαρακτήρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόωρη γήρανση, οι άνθρωποι που δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρά νοσήματα, όπως καρκίνο και καρδιοπάθεια, μεγαλώνοντας. Αυτό βρήκε μελέτη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και σίγουρα δεν πηγαίνει κόντρα με την κοινή μας λογική.

Η ζάχαρη

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης σχετίζεται με πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Συγκεκριμένα η ζάχαρη επηρεάζει τα κύτταρα του δέρματος, προκαλώντας μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση, που κάνει το δέρμα λιγότερο σφριγηλό και γερασμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ