Η πιο αληθινή εικόνα του τοκετού: Πώς πραγματικά μοιάζει η διαστολή 10 εκατοστών στον τράχηλο και τον κόλπο

797

Είναι το θαύμα της ζωής και αναμφίβολα η ωραιότερη στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας που λαχταρά να κρατήσει το μωρό της στην αγκαλιά της.

Ο τοκετός, έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως η απόλυτη ολοκλήρωση μιας γυναίκας, με τις μανούλες να γνωρίζουν καλά πως στην καρδιά τους αυτή η στιγμή θα έχει για πάντα την πρώτη θέση.

Αυτά, φυσικά, επί του συναισθηματικού κομματιού, καθώς επί του πρακτικού, η διαδικασία του τοκετού αποτελεί πραγματικά μια διαδικασία επίπονη τόσο πριν και μετά τη γέννα όσο και κατά τη διάρκεια του ερχομού του βρέφους.

Ακόμα κι αν εν έτει 2019 υπάρχουν πρακτικές που ελαχιστοποιούν τον πόνο, η ταλαιπωρία του σώματος υφίσταται ακόμα και αν τη στιγμή εκείνη αδυνατούμε να την αισθανθούμε.

Η περίφημη «διαστολή των 10 εκατοστών» στον τράχηλο, είναι η συχνότερη αιτία που οδηγεί τις ετοιμόγεννες στη λήψη μέτρων προκειμένου να μην αισθάνονται τι συμβαίνει στο κορμί τους. Και μια φωτογραφία μας δείχνει τον πραγματικό λόγο που η διαστολή αυτή είναι πράγματι τρομακτική στα μάτια μας.

Όπως γνωρίζουμε, ο τράχηλος, το κατώτερο τμήμα της μήτρας είναι αυτό που «ανοίγει» τον δρόμο στον ερχομό του μωρού, καθώς όταν διαστέλλεται «μεταμορφώνεται» μαζί με τον κόλπο σε έναν μεγάλο σωλήνα από τη μήτρα μέχρι την άκρη του κόλπου.

Ιδανικά, η διαστολή αυτή θα πρέπει να αγγίξει τα 10 εκατοστά, προκειμένου να μπορεί ο γιατρός να μιλήσει για «εύκολη γέννα». Έχουμε, όμως, πραγματικά συνειδητοποιήσει τι σημαίνει τράχηλος και κόλπος να φτάνουν τα 10 εκατοστά;

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook από τη Steffanie Christi’an μας παρουσιάζει την ωμή αλήθεια, με το κοινό αμέσως να κάνει το συγκεκριμένο υλικό viral.

Και οι λόγοι είναι προφανείς.

Όπως μπορεί να δει κανείς, τράχηλος και κόλπος καταλήγουν να έχουν το ίδιο μέγεθος με το κεφάλι ενός μωρού, προκειμένου η μανούλα να καταφέρει να φέρει στον κόσμο το παιδί της…

Πόσες το είχαμε συνειδητοποιήσει αυτό;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ