6 συμβουλές εάν καμιά φορά βρέχει το κρεβάτι

432

Αφού έχει βγάλει την πάνα εδώ και μήνες, γιατί κάποια βράδια βρέχει το κρεβάτι του; Η μαμά ανησυχεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Άντε πάλι να πλύνεις σεντόνια και στρώματα…

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα- αν και θα βοηθούσε να κρατήσετε τα ειδικά προστατευτικά του στρώματος για λίγο καιρό ακόμα.

Το θέμα είναι πώς πρέπει να χειριστούμε μια τέτοια κατάσταση:

1. Πρώτα και κύρια, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην μαλώσετε ή τιμωρήσετε το παιδί.

2. Φροντίστε να μην πολύ νερό λίγο πριν πάει για ύπνο αλλά να καταναλώνει νερό ή άλλα υγρά κατά τη διάρκεια του απογεύματος (εννοείται και όλη την υπόλοιπη ημέρα).

3. Είναι βασικό να μάθει το παιδί να πηγαίνει στην τουαλέτα κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη και να μην κρατάει τα τσίσα του. Και να πηγαίνει πάντα στην τουαλέτα πριν πέσει για ύπνο, ακόμα κι αν λέει ότι δεν κατουριέται.

4. Κάνουμε στο παιδί εξετάσεις για ουρολοίμωξη, διαβήτη ή αλλεργία σε τροφές, για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κάτι παθολογικό.

5. Σκεφτόμαστε μήπως υπάρχει κάτι που το απασχολεί, μήπως έχει άγχος, ή εάν επηρεάζεται από κάτι που συμβαίνει στην οικογένεια αυτή την περίοδο. Κάντε του μια απλή και όμορφη κουβεντούλα και αν χρειαστεί, ζητήστε τη βοήθεια ειδικού.

6. Μην κάνετε το παιδί να νιώσει άσχημα για αυτό που συμβαίνει αλλά αγκαλιάστε το, και γεμίστε το αγάπη! Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος που βρέχει το κρεβατάκι του… Η αγάπη σας, η κατανόηση και η επαφή σας θα το βοηθήσουν!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ