Είναι πιο χαρούμενος μετά τον χωρισμό σας; Πώς το αντιμετωπίζετε;

461

Συνήθως, το πιο δύσκολο κομμάτι σε έναν χωρισμό είναι ο πόνος που προκαλεί μετά. Νιώθουμε μόνες, μας λείπει ο πρώην σύντροφός μας και θυμόμαστε συνεχώς τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί του. Και το χειρότερο; Τον βλέπουμε πιο χαρούμενο από ποτέ! Μπορεί να είναι μια δύσκολη δοκιμασία για εσάς, αλλά μπορείτε να την ξεπεράσετε και να συνεχίσετε τη ζωή σας, έτσι ώστε να γίνετε κι εσείς το ίδιο χαρούμενη. Πώς;

Διακόψτε κάθε επικοινωνία
Δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε με το να μιλάτε στο τηλέφωνο με τον πρώην σας ή να ανταλλάσσετε μηνύματα. Αν νιώθετε ακόμα κάτι για αυτόν, είναι αδύνατον να μείνετε φίλοι. Συνεχώς θα περιμένετε κάτι παραπάνω και το πιο πιθανό είναι στο τέλος να πληγωθείτε.

Αν λοιπόν δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας τότε θα πρέπει να το πάρετε απόφαση και να σταματήσετε να επικοινωνείτε μαζί του. Σβήστε το τηλέφωνό του, διαγράψτε τον από τα social media και αποφύγετε να τον συναντάτε σε μια κοινή παρέα. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για εσάς.

Μην πιστεύετε ό,τι βλέπετε
Αν ακόμα ακολουθείτε τον πρώην σας στα social media, τότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτική. Μια φωτογραφία του μπορεί να σας οδηγήσει στο να δείτε όλες τις φωτογραφίες που ανέβασε τελευταία, στις οποίες μπορεί να δείχνει ότι χαμογελάει και διασκεδάζει.

Δεν είναι όμως τυχαίο, αφού όλοι μας σκεφτόμαστε τι θέλουμε να δείξουμε στους άλλους προτού ανεβάσουμε κάτι στο Facebook ή στο Instagram. Μια φωτογραφία είναι απλά ένα στιγμιότυπο και δεν αντανακλά ολόκληρη τη ζωή κάποιου, οπότε δεν πρέπει να βγάζετε συμπεράσματα από αυτή.

Θυμηθείτε γιατί χωρίσατε
Όταν χωρίζουμε, συνήθως σκεφτόμαστε όλες τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε με τον σύντροφό μας. Και ξεχνάμε γιατί χωρίσαμε μαζί του. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε γιατί μας βοηθάει να δούμε πιο ρεαλιστικά την κατάσταση. Σίγουρα θα υπήρξε κάποιος καλός λόγος για να χωρίσετε και θα πρέπει να τον υποστηρίξετε ακόμα και τώρα.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας
Το να βλέπετε τον πρώην σας χαρούμενο είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε κι εσείς χαρούμενη. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν, περάστε χρόνο με τους φίλους σας ή κάντε οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας
Δείτε τους φίλους και την οικογένειά σας και περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Είναι οι άνθρωποι που σας ξέρουν καλύτερα από τον καθένα και είναι αυτοί που θα σας ακούσουν και θα σας δώσουν τις πιο σημαντικές συμβουλές. Περνώντας χρόνο μαζί τους θα δείτε την κατάσταση και από μία άλλη σκοπιά.

Θυμηθείτε τι αξίζετε
Μην ξεχνάτε ποτέ την αξία σας. Αν ο πρώην σας είναι χαρούμενος μακριά σας, ε και τι έγινε; Αναρωτηθείτε γιατί σας νοιάζει. Σας αξίζει κάτι καλύτερο και αν ο σύντροφός σας είναι καλύτερα μετά τον χωρισμό σας τότε σίγουρα δεν ήταν το ιδανικό ταίρι για εσάς. Αξίζετε κάποιον που θα κάνει τα πάντα για να είναι δίπλα σας και να σας κάνει χαρούμενη. Και αν είναι πραγματικά ο ένας, τότε αργά ή γρήγορα θα βρεθεί μια λύση.

Επικεντρωθείτε στη δική σας ευτυχία
Το να είστε χαρούμενη με τον εαυτό σας είναι ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι δεν σας νοιάζει που ο πρώην σας περνάει καλά μακριά σας. Όταν νιώθετε καλά από μόνη σας τότε θέλετε να είναι καλά ακόμα και ο πρώην σας, όπου κι αν βρίσκεται. Δεν νιώθετε πια ούτε ζήλεια ούτε λύπη γιατί είστε ευτυχισμένη ακόμα και χωρίς αυτόν.

Επικεντρωθείτε στα θετικά
Σίγουρα όλοι οι χωρισμοί είναι διαφορετικοί. Και το να προχωράτε είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο. Αλλά πάντα έρχεται η στιγμή που ξυπνάτε και νιώθετε απλά τέλεια γιατί έχετε αφήσει πίσω το παρελθόν.

Αν ο πρώην σας είναι πιο χαρούμενος από όταν χωρίσατε, αυτό σημαίνει ότι δεν βγάζατε ο ένας στον άλλον τον καλύτερό του εαυτό, όπως θα έπρεπε. Γι’ αυτό πάρτε τον χρόνο σας, εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και μην ξεχνάτε ότι η χαρά έρχεται από μέσα σας.

Aπό τη Σοφία Κροκιδά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ