Τι κάνουν το καλοκαίρι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι

465

Αν σου πει κάποιος τέτοιες μέρες και με αυτή την τρελή ζέστη ότι δεν σκέφτεται διακοπές και ατελείωτο άραγμα σε μια παραλία, σιγά μην τον πιστέψεις. Ο Ιούλιος έφτασε, οι μέρες για να αποχαιρετήσεις για λίγο την πόλη πλησιάζουν, η δουλειά δεν είναι και πολύ μέσα στο κεφάλι σου. Το ελληνικό καλοκαίρι σε περιμένει.

Άλλα είναι όντως έτσι τα πράγματα; Μήπως όλα αυτά είναι μια καλή δικαιολογία για να αφήσεις στην άκρη αυτά που έλεγες ότι θες να πετύχεις και να τα αναβάλεις ξανά; Όποιον επιτυχημένο άνθρωπο κι αν ρωτήσεις το πιθανότερο είναι να σου πει ότι το καλοκαίρι δεν διαφέρει σε τίποτα -εκτός από τη θερμοκρασία- και πως είναι μια ιδανική περίοδος για να προχωρήσεις με τους στόχους σου.

Ο δρόμος προς την επιτυχία κάθε άλλο παρά στρωμένος με άμμο και βοτσαλάκια δεν είναι, οπότε έλα μαζί μας για να δούμε πώς περνάνε λοιπόν τα καλοκαίρια τους οι επιτυχημένοι άνθρωποι και τι το διαφορετικό κάνουν απ’ όλους τους άλλους.

Γίνονται αφεντικά του εαυτού τους, με τα δικά τους χρονοδιαγράμματα
Την ώρα που ο κόσμος γύρω τους συζητάει για τα σχέδια των διακοπών, ποτάρες και όλα τα φοβερά που θα κάνουν μια μέρα, εκείνοι που ξέρουν τι θα πει να είσαι επιτυχημένος στρώνονται στη δουλειά. Σηκώνονται νωρίς το πρωί, σημειώνουν τι θέλουν να κάνουν, τηρούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν θέσει και δεν αφήνουν τίποτα να τους βγάλει από τον στόχο τους.

Δεν φοβούνται να χάσουν τη βολή τους
Ξέρουν καλά ότι το να βγουν από το comfort zone τους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Είναι όμως εκείνο που χρειάζονται για να τους πάει ένα βήμα παρακάτω στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τον στόχο που έχουν θέσει. Θα σηκωθούν λοιπόν από την καρέκλα και θα πάνε για τρέξιμο, αν σκοπός τους είναι να αδυνατίσουν για παράδειγμα. Αν πάλι είναι μια καλύτερη θέση εργασίας, θα κάνουν τα πάντα για να την κερδίσουν.

Κάνουν λίστα με όσα τους ενοχλούν στη φάση που βρίσκονται
Μισούν τη δουλειά τους; Τους την έχει δώσει που δεν βρίσκουν πια χρόνο να πάνε στο γυμναστήριο ή να διαβάσουν ένα βιβλίο; Όλα αυτά ξέρουν ότι είναι πράγματα που μπορούν να αλλάξουν. Πώς; Ξεκινώντας από την καταγραφή όλων αυτών που δεν τους αρέσουν στη ζωή τους. Τη λίστα αυτή την ακολουθούν ως ευαγγέλιο, ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα.

Σταματούν να κάνουν τα ίδια ανούσια πράγματα
Για παράδειγμα, την ώρα που εσύ μπορεί να αναλώνεσαι σε χαζο-ξενύχτια, εκείνοι ξεκουράζονται/χαλαρώνουν. Γιατί ξέρουν πώς και πού πρέπει να επενδύσουν το χρόνο τους για να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι. Ο χρόνος είναι χρήμα κι αν δεν τον δαπανούν σωστά, θα μείνουν στάσιμοι.

Βάζουν πολλούς μικρούς στόχους
Οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι αγαπούν τους μικρούς στόχους. Είναι ένας τρόπος γι’ αυτούς να παραμένουν προσηλωμένοι στον κεντρικό στόχο αλλά και να απέχουν μόλις μερικά βήματα από αυτόν. Ένας τέτοιος μικρός στόχος θα μπορούσε να είναι το να πεις στον εαυτό σου πως δεν θα σηκωθείς απ’ την καρέκλα αν δεν κάνεις πρώτα την απαιραίτητη έρευνα που απαιτείται για να είσαι πλήρως ενημερωμένος για το meeting της Δευτέρας στη δουλειά. Γενικά, όσο περισσότερους μικρούς στόχους βάζεις και κατακτάς σε καθημερινή βάση, τόσο πιο εύκολα θα επιτυγχάνεις τους μεγάλους.

Αποτοξινώνονται
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν τα καλοκαίρια ως μια ευκαιρία για αποτοξίνωση. Είτε από άποψη διατροφής είτε με την αποχή απ’ οτιδήποτε ψηφιακό, ξέρουν τι θα πει detox και αυτό ακριβώς κάνουν. Κοινώς, μην περνάς το καλοκαίρι σου όπως περνάς τους υπόλοιπους εννέα μήνες του χρόνου. Κάνε την αλλαγή που χρειάζεσαι.

Δεν αφήνουν εκκρεμότητες
Ναι, όσο πλησιάζουν οι διακοπές είναι λογικό να πέφτουν κάπως οι ρυθμοί και το μυαλό να τριγυρνά γύρω απ’ αυτές. Όμως εκείνοι ξέρουν καλά πως για να φύγουν διακοπές πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησαν πριν καιρό. Εκκρεμότητες δεν αφήνουν ποτέ. Εξάλλου, η επιστροφή τους θα σημάνει την επανένταξή τους για την εκπλήρωση νέων στόχων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ