Πώς η γλώσσα του σώματος «προδίδει» ότι κάποιος σε αντιπαθεί

485

Το ότι δεν μπορούμε (και δεν θα ήταν φυσιολογικό) να αρέσουμε σε όλους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Όσο νωρίτερα δεχτούμε ότι κάθε άνθρωπος αποτελεί μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσωπικότητα η οποία είναι αδύνατο να είναι αρεστή σε όλους, τόσο πιο ευτυχισμένες θα είμαστε στη ζωή μας και τόσο πιο ειλικρινείς στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Κρατώντας αυτό ως δεδομένο, οι ειδικοί στην ανάλυση της γλώσσας του σώματος έχουν τον τρόπο να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πότε ένας άνθρωπος δεν επιθυμεί να έρθει κοντά μας λόγω του ότι δεν του είμαστε αρεστές. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει, και στη δική μας περίπτωση, καθώς το σώμα μας είναι σε θέση να «προδώσει» την αρνητική μας διάθεση προς κάποιον.

Διότι τα λόγια μπορεί να παραπλανήσουν, το σώμα όμως ποτέ! Σύμφωνα με το «λεξικό του σώματος» το πρώτο στοιχείο που στέλνει το μήνυμα πως δεν μας ευχαριστεί η παρουσία κάποιου στον χώρο είναι η απόσταση που κρατάμε από το πρόσωπο αυτό, έχοντας γερμένο το κορμί και το κεφάλι μας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Συχνά, όταν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τείνουμε να ασχολούμαστε με διάφορα άλλα πράγματα προκειμένου να αποφύγουμε την οποία επικοινωνία: Από το κινητό μας τηλέφωνο μέχρι έχοντας το βλέμμα μας καρφωμένο στο ποτό ή τον καφέ που πίνουμε.

Ένα ακόμα στοιχείο πως δεν μας αρέσει η παρέα κάποιου, είναι το σφιγμένο χαμόγελο. Πολλές φορές, προσπαθώντας να είμαστε ευγενικοί, κρατώντας τους τύπους, καταλήγουμε να έχουμε σχεδόν καρφωμένο στο πρόσωπό μας ένα εξαιρετικά σφιγμένο, ψεύτικο χαμόγελο που όμως δεν… πείθει όσους έχουν μελετήσει τη γλώσσα του σώματος. παρουσία του άλλου, δεν θα επιζητήσει να βρεθεί πολύ κοντά του.

Τέλος, ακόμα και τα σφιγμένα χέρια μπορούν να περάσουν το μήνυμα πως δεν αισθανόμαστε άνετα στον χώρο είτε διότι δεν μας αρέσει κάποιο άτομο που βρίσκεται κοντά μας ή λόγω εκνευρισμού ή άλλου προσωπικού μας θέματος. Να που τελικά, το να κρύψουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα δεν είναι και τόσο εύκολο…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ