Μπουτάκια κοτόπουλου φρικασέ…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

795

Το Κυριακάτικο φαγητό πάντα ήταν και γιορτινό, αφού σοφά οι άνθρωποι κάποτε έτρωγαν κρέας μια φορά την εβδομάδα, αυτή η μέρα ήταν η Κυριακή, μαζεμένοι όλοι στο οικογενειακό τραπέζι, το φαγητό ήταν υγιεινό και οι άνθρωποι το καταλάβαιναν καλά με την έντονη ευχαρίστηση που έδινε η μη συχνότητά του.

Τώρα αυτά έχουν αλλάξει, έχουμε αποκτήσει απίστευτη προχειρότητα όχι μόνο στο φαγητό, γι αυτό ας σκεφτούμε λίγο πιο προσεκτικά την διατροφή μας, για το δικό μας καλό, την υγεία μας…

Σήμερα αντί για αρνάκι που συνήθως γίνεται το φρικασέ, θα βάλουμε κοτόπουλο, θα χρειαστούμε επίσης μαρούλια, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, αλατοπίπερο, λεμόνια και αυγά για το αυγολέμονο.

Θα αγοράσουμε μπουτάκια κοτόπουλου, αφού τα πλύνουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και τα φέρνουμε βόλτες για να ροδίσουν, μόλις ροδίσουν, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμη και το αφήνουμε να βράσει για να μαλακώσει, το κοτόπουλο δεν θέλει και πολύ ώρα.

Εν τω μεταξύ, έχουμε πλύνει τα μαρουλάκια και τα έχουμε κόψει σε δυο η τρία κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλα, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια επίσης, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε σέσκουλα η κι ένα πράσο.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα τα μαρουλάκια τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, φρεσκάρουμε λίγο το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο με όλα τα υλικά μαζί.

Για το αυγολέμονο, όλες και όλοι ξέρετε πως γίνεται, το μόνο που έχω να σας πω να είναι ξινούτσικο του πάει, να καταλαβαίνεις την γεύση του λεμονιού, να γίνεται αρχηγός!!

Όταν ρίξετε στο φαγητό το αυγολέμονο, το ανακατεύετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά, με τέμπο και όχι ανακάτεμα με κουτάλα.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι λευκά τυριά και ένα ποτήρι λευκό κρασί…

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

Ραδιόφωνο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ