Πώς θα εξοντώσετε τα μικρόβια από το σφουγγάρι των πιάτων

963

Πιστεύετε ότι επειδή το σφουγγάρι των πιάτων πλένεται συνεχώς με σαπούνι, αυτό σημαίνει ότι είναι και καθαρό; Αν ναι, κάνετε λάθος

Το σφουγγάρι συγκεντρώνει επάνω του υπολείμματα από τις τροφές που υπάρχουν στα πιάτα, με αποτέλεσμα να «κουβαλάει» μικροοργανισμούς που δεν μπορεί να εξουδετερώσει το σαπούνι των πιάτων.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζετε συνέχεια σφουγγάρι πιάτων για να αποφύγετε τα μικρόβια, αφού μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά με μια απλή διαδικασία.

Αρχικά, ρίξτε μερικές σταγόνες λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με νερό. Βουτήξτε μέσα το σφουγγάρι και αφήστε το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Η θερμότητα θα απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές και θα εξουδετερώσει τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο σφουγγάρι.

Προσοχή: Θα πρέπει να προσέξετε από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το σφουγγάρι σας, καθώς αρκετά σφουγγάρια δεν είναι ενδεδειγμένα για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ