Οι επιστήμονες σε καλούν να πετάξεις την ατζέντα σου και ο λόγος θα σε εκπλήξει

528

Για πληθώρα γυναικών με ενεργή επαγγελματική ζωή η σκέψη και μόνο έλλειψης προγραμματισμού δημιουργεί αφόρητο στρες.

Πράγμα δικαιολογημένο αν αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις που καλούμαστε να βάλουμε σε σειρά προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στο απαιτητικό καθημερινό μας πρόγραμμα.

Να που, όμως, η -κατά τα άλλα ιδιαιτέρως βοηθητική- συνήθειά μας αυτή καταλήγει να μας στερεί τον ενθουσιασμό και τη χαρά που θα βιώναμε αν είχαμε μάθει να ζούμε χωρίς πρόγραμμα! Καλά διάβασες.

Νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο «Journal of Marketing Research» παρουσιάζει τις μη προγραμματισμένες δραστηριότητες ως κάτι απόλυτα αναζωογονητικό και ευχάριστο που δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή κανενός ανθρώπου.

Βάσει όσων αναλύθηκαν, κάθε φορά που προγραμματίζουμε μια ευχάριστη δραστηριότητα με φίλους ή τη σχέση μας, αυτομάτως της αφαιρούμε όλη τη «χάρη» καθώς τείνουμε να την αντιμετωπίζουμε περισσότερο ως υποχρέωση παρά ως διασκέδαση.

Από τον καφέ με φίλους μέχρι μια βραδιά στο σινεμά, ένα ταξίδι ή ακόμα και τον γάμο μας! «Μα πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά χωρίς να προγραμματιστούν;», θα σκεφτείς.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως όχι μόνο γίνεται, μα είναι ακόμα πιο ωραίο και σαν διαδικασία. Υποστηρίζοντας πως «το ξαφνικό είναι πάντα πιο όμορφο και μας χαρίζει περισσότερη χαρά», οι ερευνητές μας καλούν να πετάξουμε την ατζέντα μας και να γίνουμε λιγάκι πιο αυθόρμητες στη ζωή μας.

Με τον τρόπο αυτό, γλιτώνουμε και τις απογοητεύσεις κάθε φορά που αστάθμητοι παράγοντες -όπως είναι ο καιρός ή κάποια ασθένεια- καταφέρνουν να χαλάσουν τα σχέδιά μας.

Εδώ που λέμε, δεν ακούγεται άσχημο…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ