Επτά συμβουλές για να κάνουν τα παιδιά σας φίλους

531

Προφανώς και ο βαθμός κοινωνικότητας είναι θέμα του χαρακτήρα του κάθε παιδιού, ωστόσο εμείς οι γονείς μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας, να είναι κοινωνικά από τη βρεφική ηλικία.

Κάποια παιδιά μεγαλώνοντας όμως γίνονται πιο ντροπαλά, πιο ανασφαλή και όταν έρχεται η στιγμή να κάνουν φίλους διστάζουν. Πώς λοιπόν μπορείτε να τα βοηθήσετε; Τι μπορείτε να κάνετε;

Αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία για συναναστροφή με άλλα παιδιά εντός κι εκτός σπιτιού. Η εγγραφή σε παιδικό σταθμό θα τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Επιβραβεύστε με λέξεις και πράξεις κάθε βήμα κοινωνικοποίησης που κάνουν τα παιδιά σας.

Η καλή συμπεριφορά προς τα άλλα παιδιά πρέπει να κερδίζει τα θετικά σχόλιά σας, ενώ η αρνητική να αποτελεί θέμα συζήτηση χωρίς να τα μειώνετε.

Διδάξτε τους το «ευχαριστώ» και το «παρακαλώ» ενώ επαναλάβετέ τους πόσο σημαντικό είναι να είναι κάποιος ευγενής για να τον αποδεχτούν οι άλλοι.

Σε όλα τα παιδιά αρέσει να διδάσκουν τους μικρότερους φίλους τους. Διδάξτε τους πώς να εξηγούν απλά πράγματα στους φίλους τους. Θα αισθάνονται πολύ όμορφα και θα γεμίζουν αυτοπεποίθηση.

Ζητήστε τους να σας βοηθήσουν σε μικροδουλειές στο σπίτι ή με τα ψώνια του σουπερμάρκετ, με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους, θα τα ωθήσετε να επικοινωνήσουν μαζί σας ή με άλλους ανθρώπους προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Από νωρίς να τα πηγαίνετε σινεμά, θέατρο, παιδικά μουσεία κ.λπ. ανοίγοντάς τους το δρόμο προς τον κόσμο των μεγάλων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ