Πώς να φτιάχνεις τα πιο ωραία πλατό τυριών και αλλαντικών

1375

Ναι, υπάρχει τεχνική για να έχεις υπέροχη διακόσμηση στην πιατέλα τυριών και αλλαντικών για κρασί. Δες ιδέες για στήσιμο και παρουσίαση.

Τα τυριά είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτή τη ζωή. Όταν μάλιστα συνδυαστούν και με ένα ποτήρι καλό κρασί, το combo θα σου χαρίσει μικρές στιγμές ευτυχίας. Ένα πλατό τυριών φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι και αποτελεί το τέλειο κέρασμα για τους φίλους σου.

Πώς θα διακοσμήσεις την πιατέλα τυριών
Ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει μερικά κομμάτια τυριών και αλλαντικών σε μία πιατέλα, όμως χρειάζεται το χέρι ενός δεξιοτέχνη για να στήσει ένα πραγματικά ωραίο πλατό. Αυτή ακριβώς τη βοήθεια προσφέρει στο Instagram ο λογαριασμός @cheesebynumbers.

Η Marissa Mullen δημιούργησε τον συγκεκριμένο λογαριασμό για να παρουσιάζει τις αμέτρητες ιδέες που έχει πάνω στο στήσιμο μιας πιατέλας τυριών και αλλαντικών αλλά και για να καθοδηγεί όλους εμάς, τους επίδοξους food stylists. Η Mullen ακολουθεί πάντα το ίδιο πρότυπο στη δημιουργία των cheese boards, τo οποίo και μοιράστηκε με το Food & Wine.

Αυτές είναι οι βασικές οδηγίες για τη διακόσμηση του πλατό τυριών
Επιφάνεια: Θέλεις κάτι στρογγυλό ή τετράγωνο, προτείνει η Mullen. Οι δίσκοι κοπής, οι δίσκοι μπισκότων και οι στρογγυλές πιατέλες μπορούν να λειτουργήσουν. Εάν χρησιμοποιείς εξαρτήματα, όπως διαχωριστικά ή μίνι μπολ, το τοποθέτησέ τα τώρα στη βασική επιφάνεια.

Τυρί: Επίλεξε 2-3 τυριά. Μπορείς να επιλέξεις κατσικίσιο και πρόβειο, ένα σκληρό, ένα μαλακό και ένα παλαιωμένο τυρί, ένα μπρι, ένα τσένταρ και ένα blue chesse. Άπλωσε τα τυριά στο πλατό. Αν η επιφάνεια είναι ορθογώνια, τοποθέτησε το ένα είδος τυριού πάνω αριστερά, το δεύτερο στη μέση και το τρίτο κάτω δεξιά.

Αλλαντικά: Τοποθέτησέ τα στο κέντρο και κατά μήκος της πιατέλας σαν ένα “ποτάμι” που περνάει ανάμεσα από τα τυριά.

Φρούτα και λαχανικά: Στη συνέχεια τοποθέτησε εποχιακά φρούτα από τη μία πλευρά των αλλαντικών, όπως αγγούρια και καρότα σε sticks, ντοματίνια κλπ.

Τραγανά τρόφιμα: Μέχρι εδώ, το πλατό θα πρέπει να έχει μερικά κενά. Γέμισέ τα με καρύδια και κράκερ.

Μαρμελάδες / chutneys: Συμπλήρωσε τυχόν κενά με μαρμελάδες, chutneys, ελιές ή οτιδήποτε άλλο θέλεις.

Γαρνίρισμα: Τέλος, γαρνίρεις με βότανα ή φρέσκα λουλούδια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ