Δεν κάνουμε όλοι για γονείς, τέλος

516

Πριν καν γίνεις γονιός, να πρέπει να περάσεις εξετάσεις και εάν θεωρηθείς κατάλληλος, τότε, ναι, να κάνεις, να αποκτήσεις ή να υιοθετήσεις παιδί.

Πολύ σκληρό ακούγεται αλλά δεν είμαστε όλοι γεννημένοι γονείς. Ούτε μπορούμε όλοι να γίνουμε στην πορεία. Και άπειρες παθογόνες καταστάσεις γύρω μας το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Παιδιά πληγωμένα, παιδιά που αξίζουν στοργή και φροντίδα, παιδιά που απλά γεννήθηκαν και αφέθηκαν εκεί, στη μοίρα τους.

Ζευγάρια που έκαναν παιδί για να σώσουν τη σχέση τους, γιατί έτσι έπρεπε, γιατί απλά προέκυψε χωρίς να το θέλουν πραγματικά. Γονείς που δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά τον ρόλο τους.

Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις όταν μαθαίνω ότι στη Δανία, με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με έρευνες, θα πρέπει οι γονείς που έχουν ανήλικα τέκνα πρώτα να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Διαδίκτυο εάν θέλουν να χωρίσουν.

Δεν θες να το κάνεις; Δεν χωρίζεις.

Θες να χωρίσεις και έχεις παιδιά; Πρέπει να ξέρεις πώς να το κάνεις σωστά. Πρέπει να ξέρεις πώς θα τους το πεις, πώς θα αντιμετωπίσεις την όλη κατάσταση, από τα πιο απλά καθημερινά πράγματα μέχρι τα πιο πολύπλοκα ερωτήματα.

Πώς θα σας φαινόταν εάν εφαρμοζόταν ένα παρόμοιο μέτρο και στη χώρα μας;

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ